Στη Βουλή έρχεται η πρόταση για σύσταση Συμβουλίου ΕΘνικής Ασφαλείας με φαβορί τον Φ.Φράγκο.

Οι εξελίξεις τρέχουν καθώς όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί πως δεν μπορούν (ούτε και θέλουν θα λέγαμε) να διαχειριστούν μόνοι τους μείζονα στρατιωτική κρίση με την Τουρκία. 

Η πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη δίωρη συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και γι αυτό το λόγο  η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και ‘Αμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση, όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

 

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο, ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό – επιχειρησιακό και συνεπώς πρόκειται για δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους όργανα.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι πρέπει «να αφήσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα έξω από τους καθημερινούς εμφυλίους».

«Με τον κ. Τσίπρα είμαστε αντίπαλοι αλλά εγώ τουλάχιστον ξέρω να τηρώ τους κανόνες και τα όρια της αντιπαράθεσης» ανέφερε προσθέτοντας:

«Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατίθενται, αλλά τελικά συνεννοούνται».

Φράγκος: Θέμα ωρών η επιστροφή του στην Άμυνα;

Το όνομα του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Επίτιμου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Φραγκούλη Φράγκου ακούγεται πάλι έντονα αναφέρει δημοσίευμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως φαίνεται είναι αποφασισμένος να προχωρήσει την δημιουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και για αυτό ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν ονόματα στο τραπέζι.

Ανάμεσα στους υποψηφίους ακούγεται πως είναι και ο Φραγκούλης Φράγκος.

H υποψηφιότητα του υπάρχει στο μυαλό αρκετών εδώ και καιρό καθώς θεωρείται ιδανικη επιλογή από πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει αποδείξει στην θητεία του ως ΥΕΘΑ πως στην άσκηση των καθηκόντων του πορεύεται αποτελεσματικά και με σύνεση αλλά και γιατί υπάρχει η πονηρή σκέψη σε πολλούς οτι μπορεί να φέρει ψηφοφόρους αφού θεωρούν έχει κοινό που τον ακολουθεί. Και μάλιστα κοινό που αλλιώς θα ψήφιζε ίσως Ν.Δ.

Είναι μόνος του σε αυτή την κούρσα ο Φ. Φράγκος; Όχι βέβαια.

Δυο πιθανοί υποψήφιοι θα μπορούσαν να είναι για παράδειγμα και οι Στρατηγοί Κωσταράκος και Ζιαζιάς ενώ άγνωστο είναι και το τι θα κάνει ο Πάνος Καμμένος ο οποίος εκ των πραγμάτων θα βρεθεί να έχει κάποιον άλλο από πάνω του.

Loading...