Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, ο δήμαρχος Μπουτάρης, προκειμένου να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη των κατηγορουμένων για την εις βαρος του επίθεση.

Ο κ. Μπουτάρης έχει καταθέσει και μήνυση κατά αγνώστων, ενώ αναμένεται να εξεταστεί ως μάρτυρας κατηγορίας από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν τρεις απο τους τέσσερις συλληφθέντες.

Οι κατηγορούμενοι πιθανότατα θα ζητήσουν τη νόμιμη αναβολή που δικαιούνται. Κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διακεκριμένες φθορές. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος του τέταρτου συλληφθέντα, ο οποίος όμως παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων και ήδη αφέθηκε ελεύθερος.

Η ΚΕΔΕ καταδικάζει την επίθεση σε Μπουτάρη

Την απερίφραστη καταδίκη του τόσο του συνόλου της Αυτοδιοίκησης όσο και του ιδίου προσωπικά στην επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε και μέσα από τις σημερινές του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα έκανε λόγο για «μία οργανωμένη επίθεση εναντίον του» και τον συνεχάρη για την ψυχραιμία που επέδειξε απέναντι στην απρόκλητη και άνανδρη βία.

Loading...