Σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα με λίγα υλικά

Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό;

Υλικά συνταγής

– 3 κούπες γάλα (σ.σ. εγώ έβαλα εβαπορέ αραιωμένο)
– 1 κρέμα γάλακτος (σ.σ. 330 ml)
– 5 κρόκοι αυγών μεσαίοι
– 1 1/4 κούπας ζάχαρη
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
– 1 σακούλα νιφάδες κουβερτουρας

Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά (σ.σ. χωρίς να βράσει).
– Σ’ενα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
– Προσθέτουμε λίγο – λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε.
– Ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά (σ.σ. με μέγιστο το 9 εγώ το βάζω στο 6)
– Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει.
– Θέλει περίπου 6-7 λεπτά.
– Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια.
– Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
– Χτυπάμε στο μιξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών που έχει κρυώσει τελείως.
– Ανακατεύουμε.
– Ρίχνουμε τις νιφάδες.
– Το Βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε 4 φορές ανά 1-1,5 ώρα.
– Στο τελευταίο χτύπημα το αδειάζουμε σε ένα μπολ ανοξείδωτο
– Βάζουμε μεμβράνη να ακουμπάει στο παγωτό και το βάζουμε κατάψυξη.