Ο Βασίλης Σπανούλης φαίνεται πως δεν πτοείται από το πέρασμα των ετών, με αποτέλεσμα να συνεχίζει την εκπληκτική παραγωγή πόντων με την φανέλα του Ολυμπιακού σημειώνοντας άλλο ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Είναι φυσιολογικό όσο μεγαλώνει κάποιος παίκτης παράλληλα να μειώνονται και οι επιδόσεις του στις στατιστικές κατηγορίες, ιδιαίτερα όταν 30αρίσει και έπειτα.

Αν όμως ρίξετε μια ματιά στους “αριθμούς” του V Span με τα “ερυθρόλευκα” στην Ευρωλίγκα, δεν θα βρείτε μεγάλες αποκλίσεις και αισθητή μείωση στους δείκτες παραγωγικότητας.

Όταν ο Λαρισσαίος γκαρντ μετεγγράφει στους Πειραιώτες ήταν 28 ετών, ενώ πλέον διανύει την 8η σεζόν του με τον Ολυμπιακό όντας καθ’ οδόν προς τα 36 χρόνια ζωής. Ε και;

Η στατιστική του εικόνα στην συγκομιδή πόντων δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε περισσότερο με ένα μπασκετικό “ρομπότ”, παρά με έναν συνηθισμένο αθλητή που φθείρεται, αισθητά τουλάχιστον, από το βάρος και τις καταπονήσεις των ετών.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα για άλλη μια σεζόν  

Μπορεί τα λεπτά συμμετοχής του ανά αγώνα να έχουν υποχωρήσει στα 24,5′ από τα 30′ παραμονής του στο παρκέ τις πρώτες σεζόν.

Όμως ο μέσος όρος του στο σκοράρισμα ανά ματς την φετινή σεζόν είναι 12,4 πόντοι, όντας για άλλη μια αγωνιστική περίοδο ο πρώτος σκόρερ των “ερυθρολεύκων” στην διοργάνωση.

Καλύτερη εκτελεστικά εμφάνιση του μέχρι στιγμής αποτελούν οι 25 πόντοι που πέτυχε απέναντι στην Βαλένθια την 23η αγωνιστική παίρνοντας ουσιαστικά από το χέρι τον Ολυμπιακό για να τον οδηγήσει στην νίκη.

eurohoops.net/el

Loading...