Δύο Επίσκοποι της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας πέθαναν ενώ ταξίδευαν στην Ελλάδα και το Άγιο Όρος μέσα σε 10 ημέρες.

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών την δήθεν εμπλοκή του Ιερού Βουνού από όλα τα εγχώρια ΜΜΕ σε δήθεν συναλλαγές με την Μόσχα και την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή Τ.Πάιατ, προκαλούνται απορίες για περίεργες περιστάσεις.

Το σώμα του Επισκόπου Μπίσκ και Μπελορέτσκ Ηλία  βρέθηκε στις 6 Ιουλίου στην παραλία της Χαλκιδικής, κοντά στο αγιώνυμο όρος.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότόπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Μητροπολίτης Τύχων (Τσιζέφσκι) της μητροπολιτικής περιφέρειας Ιβάνο-Φραγκιβόφσκ και Κολομοίια επίσης απεβίωσε κοντά στο Άγιο Όρος το Σάββατο.

Ενώ η αιτία του θανάτου του Ηλία δεν είναι ακόμη γνωστή, η ανάπαυση του Τύχωνα ήρθε στο τέλος μιας μάχης με μια μακρά ασθένεια.

Προσέφερε 45 χρόνια από τη ζωή του στην υπηρεσία του Χριστού και στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του, έχοντας χειροτονηθεί ως διάκονος στις 17 Ιουνίου 1973.

Το 1987, στάλθηκε για να υπηρετήσει στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη.

Τον Μάρτιο του 1990 εκάρη μοναχός με την ονομασία Τύχων στο Μοναστήρι του Αγίου Τύχωνα στη Νότια Χαναάν της Πενσυλβανίας και διορίστηκε ιερέας τον Ιούλιο του 1991 και στη συνέχεια διορίστηκε πρεσβύτερος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Επέστρεψε για να υπηρετήσει στην ουκρανική εκκλησία τον Δεκέμβριο του 1992 και αργότερα υπηρέτησε στην ουκρανική εκκλησία στον Καναδά από το 2001 έως το 2010.

Εκλέχτηκε ως επίσκοπος της περιφέρειας Ivano-Frankivsk και Kolomiya στις 23 Δεκεμβρίου 2014.

Το Σάββατο, εκοιμήθη ο Επίσκοπος Ιβάνο-Φραγκιβόφσκ Τύχων που βρισκόταν στο Αγιο Ορος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ιεράρχης αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα υγείας όπως αναφέρει το «Βήμα της Ορθοδοξίας»

Loading...