Ο Ν.Τραμπ απαντάει στα γερμανικά αντίποινα με έναν φόρο πέρα από κάθε φαντασία εκεί που θα πονέσει περισσότερο το Βερολίνο, στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ήδη ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο του το τελικό σχέδιο νόμου.

Το πόσο θα είναι το μέγεθος του δασμού αυτού δεν είναι γνωστό αλλά όταν εξελέγη πρόεδρος και ανέλαβε καθήκοντα είχε δηλώσει πως θα είναι 35%.

Μέχρι αυτή την στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος ότι έχει πει το έχει κάνει πράξει (άσχετα με τον πόλεμο που έχει δεχτεί από τις «αόρατες» κρατικές δομές των ΗΠΑ).

Ένας τέτοιος φόρος θα προκαλούσε αληθινή πανωλεθρία στην γερμανική αγορά καθώς το αυτοκίνητο στην Γερμανία είναι η «ναυαρχίδα» της γερμανικής οικονομίας.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο φόρος αυτός θα είναι της τάξης του 25% όπως είχε δημοσιεύσει η Wall Street Journal.

H πληροφορία είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό αλλά τώρα μετά την απάντηση της Α.Μέρκελ για αντίποινα στα αμερικανικά προϊόντα, ο Ν.Τραμπ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε νέα αντίποινα στα.. αντίποινα.

Επί της ουσίας με την κίνηση αυτή οι ΗΠΑ επεδίωξαν να προκαλέσουν οικονομική ζημιά στους Ευρωπαίους υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις τους ως προς το ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν αλώβητες από ενδεχόμενη οικονομική αντεπίθεση.

Ήδη επανέρχεται έντονα η συζήτηση σε οικονομικούς κύκλους, ότι θα πρέπει να αποδολαριοποιηθεί ο πλανήτης για να μην μπορούν οι ΗΠΑ να επιβάλλουν τις πολιτικές τους διαμέσου κυρώσεων.

Πολλοί θεωρούν ότι ο λόγος που ο Ν.Τραμπ προχώρησε στην καθιέρωση δασμών στις εισαγωγές είναι για να προστατέψει το ίδιο το δολάριο και για να σταματήσει η υπερβολική «δημιουργία» του εκ του… μηδενός.

Δηλαδή για να σταματήσουν οι Αμερικανοί πολίτες να αγοράζουν αφειδώς από το εξωτερικό χρησιμοποιώντας την «υπερβολική» χρήση του «τυπογραφείου» της FED.

Πολλοί θεωρούν ότι ο λόγος που ο Ν.Τραμπ προχώρησε στην καθιέρωση δασμών στις εισαγωγές είναι για να προστατέψει το ίδιο το δολάριο και για να σταματήσει η υπερβολική «δημιουργία» του εκ του.. μηδενός.

Η Ρωσία πάντως είναι πολύ χαρούμενη με τις εξελίξεις και την ίδια στιγμή «γεμίζει» τα θησαυροφυλάκιά της λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Loading...