Σκοπιανό – Έκλεισε η συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας μας – Στον Παυλόπουλο, ο Τσίπρας

Πραγματοποιήθηκε η νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ το απόγευμα της Τρίτης (12.06.2018). Σύμφωνα με πληροφορίες , η συμφωνία για το Σκοπιανό ζήτημα … έκλεισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά για τις εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει διάγγελμα για τη συμφωνία που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές για την ονομασία των Σκοπίων, συμβολικά, στις Πρέσπες.

18:00: Ο Ζόραν Ζάεφ θα απευθύνει και εκείνος διάγγελμα στις 19:30 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

17:53: Η προεδρία ανακοίνωσε πριν από λίγο: «Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 θα δεχθεί σε ακρόαση τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

17:39: Ο Ζόραν Ζάεφ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα για τη συμφωνία που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές για την ονομασία των Σκοπίων, συμβολικά, στις Πρέσπες, το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Άλλωστε, όπως αποκάλυψε χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο κ. Ζάεφ, πέραν του ότι θα ανακοινώσει τη συμφωνία, είναι και το πρόσωπο που επέλεξε την τελική ονομασία της γείτονος.