Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χιλή-Νεκροί και τραυματίες μετά από συγκρούσεις (Βίντεο)

Εκτός ελέγχου φαίνεται να βρίσκεται η κατάσταση στη Χιλή.

Οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται και από ότι έγινε γνωστό 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα εργοστάσιο παραγωγής ενδυμάτων σε βόρεια συνοικία του Σαντιάγκο, πυρπολήθηκε.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, βρέθηκαν 5 πτώματα στο εσωτερικό του εργοστασίου κατά την κατάσβεση.

Πληροφορίες λένε ότι 2 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πυρπολήθηκε ένα σούπερ-μάρκετ, στο οποίο γινόταν επίσης λεηλασία.

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα έθεσε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέφερε χαρακτηριστικά : Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός εχθρού ισχυρού, αδυσώπητου, που δεν σέβεται τίποτε και κανέναν και είναι έτοιμος να κάνει χρήση βίας και να εγκληματήσει χωρίς κανένα όριο»

Ο υπουργός Εσωτερικών Αντρές Τσάντγουικ έκανε λόγο για «κλιμάκωση της βίας και των βανδαλισμών», δύο εβδομάδες αφότου άρχισαν διαδηλώσεις εναντίον της αύξησης των τιμών του εισιτηρίου του μετρό.

Ο Τσάντγουικ μίλησε για 70 «σοβαρά επεισόδια βίας» χθες, ανάμεσά τους 40 λεηλασίες σούπερ μάρκετ και άλλων επιχειρήσεων, ενώ διαβεβαίωσε πως στο Σαντιάγο έχουν αναπτυχθεί 10.500 αστυνομικοί και στρατιωτικοί και θα δοθεί διαταγή να κινητοποιηθούν περισσότερες δυνάμεις εάν απαιτηθεί.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στο Σαντιάγο θα επεκταθεί στην Αντοφαγκάστα, στη Βαλπαραΐσο, στη Βαλδίβια, στην Τσιζάν, στην Τάλκα, στην Τεμούκο και στην Πούντα Αρένας, είπε ακόμη ο χιλιανός υπουργός Εσωτερικών.

crashonline.gr