Σαρώνει τα βραβεία ο Λάνθιμος για το «The Favourite»

Σε εξέλιξη η τελετή απονομής των “βρετανικών Όσκαρ” και ο Γιώργος Λάνθιμος. Με την ταινία του “The Favourite”, ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει συλλέξει, μέχρι στιγμής, 4 βραβεία! Με συνολικά 12 υποψηφιότητες ο Γ. Λάνθιμος δίνει βροντερό παρόν στην τελετή της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA). Το επόμενο και ιστορικής σημασίας ραντεβού είναι σε δύο Κυριακές (24.2.2019) στα χρυσά αγαλματίδια των Όσκαρ.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία “The Favourite” (Η Ευνοούμενη), δικαίωσε τα προγνωστικά και απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ταινίας στα φετινά BAFTA.

Στην τελετή, που είναι σε εξέλιξη στο Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου, η ταινία του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη απέσπασε, επίσης, τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

Η Ρέιτσελ Βάις, μία από τις τρεις πρωταγωνίστριες του Γ. Λάνθιμου, κέρδισε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου. Υποψήφια για το ίδιο βραβείο ήταν και η συμπρωταγωνίστριά της, Έμα Στόουν.

Η μαύρη κωμωδία εποχής του Λάνθιμου είναι υποψήφια συνολικά για 12 βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας.