Σαουδική Αραβία κατά Ιράν! “Δεν αξίζει τον σεβασμό των γειτονικών χωρών”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας άσκησε σκληρή κριτική στο Ιράν δηλώνοντας πως του αξίζει ο σεβασμός που αποδίδεται σε ένα κράτος.

Η επίθεση αυτή προς τον Ιράν έρχεται μετά από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο παραδοσιακών εχθρών στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

“Ο ισλαμικός κόσμος απορρίπτει την συμπεριφορά του Ιράν και λέει (στην Τεχεράνη) ότι αρκετά ως εδώ. Εάν θέλετε να είστε μία χώρα που της φέρονται με σεβασμό, τότε, θα πρέπει να υιοθετήσετε πολιτικές που καλλιεργούν τον σεβασμό από τους άλλους,” δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, στην διάρκεια μιας ισλαμικής διάσκεψης στην Μέκκα.

“Οι δολοφονίες διπλωματών, οι τοποθετήσεις βομβών σε πρεσβείες, η οργάνωση πυρήνων τρομοκρατίας σε άλλες χώρες, η παράνομη διακίνηση όπλων κι εκρηκτικών σε άλλες χώρες, η υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων κατά πόλεων άλλων χωρών. Όλα αυτά δεν συνιστούν την συμπεριφορά μιας χώρας που επιθυμεί τον σεβασμό των γειτόνων της,” είπε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ.