Επιδεινώνεται η κρίση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία με αφορμή τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι διαθέτει η Ουάσιγκτον  για τη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσσαντ (την αναφέρει ως “καθεστώς”) κατά αμάχων.

Λίγο μετά τις προειδοποιήσεις του Ρώσου αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων Valery Gerasimov ότι σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης από τις ΗΠΑ στη Δαμασκό η Ρωσία θα απαντήσει αναχαράζοντας τους πυραύλους αλλά και κτυπώντας τα πλοία από όπου εκτοξεύτηκαν, το Κρεμλίνο επανήλθε.

Όπως αναφέρει το Al Monitor πηγή του Κρεμλίνου ανέφερε το εξής σχόλιο σε δραματικούς τόνους:

«Μια ευθεία ένοπλη σύγκρουση θα ήταν καταστροφική για τον καθένα, αλλά αυτή η κατάσταση έχει γίνει τόσο σοβαρή για να υποχωρήσουμε», είπε η πηγή του Κρεμλίνου για να συμπληρώσει:

«Είμαστε ανοικτοί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και το νωρίτερο που θα τις ξεκινήσουμε μικρότερη και η πιθανότητα να καταλήξουμε σε σύγκρουση».

 

“A direct military clash would be catastrophic for everyone, but this [situation] has gotten too serious for retreat,»

Russia won’t back down.https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2018/03/russia-military-warn-against-attacking-damascus-syria.html 

Russia warns against attacking Damascus, says West is lying

Moscow accuses the United States of wanting to interfere in Russia’s presidential election and of concocting fake news about a pending Syrian chemical strike against civilians, and it says it’s being…

pronews.gr
Loading...