Ραγδαίες Εξελίξεις: H Τουρκία απέλασε και τον Γενικό Πρόξενο του Ισραήλ

Η Τουρκία έδιωξε πριν λίγο και δεύτερο Ισραηλινό διπλωμάτη, τον Γενικό Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, με τις σχέσεις των δύο χωρών να κλιμακώνονται ραγδαία. Με τον ρυθμό αυτό οι δυο χώρες θα κλείσουν πρεσβείες και προξενεία. 

Ταυτόχρονα η Τουρκία καλεί 1,5 δισ μουσουλμάνων σε εξέγερση.

«Ενώστε τις φωνές μαζί μας για το Παλαιστινιακό ζήτημα».

Το τουρκικό αυτό κάλεσμα βάλει ευθέως κατά της ακεραιότητας του Ισραήλ καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε νέα έκρηξη στην περιοχή.

Τουρκία και Ισραήλ  έδιωξαν τους ακολούθους λόγων των γεγονότων στην Γάζα.

Την αρχή έκανε η Τουρκία που έδιωξε τον πρέσβη του Ισραήλ στην Άγκυρα, Eitan Naeh, λέγοντας πως πρέπει να φύγει διότι είναι ανεπιθύμητος. 

Αργότερα το Ισραήλ απάντησε με την εκδίωξη του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ, Husnu Gurcan Turkoglu, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Έπειτα η Τουρκία εκδίωξε τον Ισραηλινό Γενικό Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Yossi Levi Safri, ως απάντηση στην κίνηση του Ισραήλ.

Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, εκατοντάδες πολίτες στην Τουρκία ενώθηκαν για να πολιορκήσουν την πρεσβεία του Ισραήλ. Οι μεγάλες αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε Άγκυρα, Σμύρνη και στον ιστορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης με τους Τούρκους να ζητωκραυγάζουν υπέρ της Χαμάς και να χειροκροτούν:

«Δόντι για Δόντι και αίμα για αίμα, θέλουμε εκδίκηση».

Joe@Jtruzmah
 


Demonstrators are clashing at the Embassy in Ankara, . It’s been reported a guard inside the embassy has been injured.

 

Όλα μέσα σε 24 ώρες και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Ο προστάτης των απανταχού Μουσουλμάνων θα τραβήξει και άλλο το σχοινί.