Ραγδαίες εξελίξεις για Γιώργο και Φώτη Μπόμπολα για τα δάνεια της «Πήγασος»

Ο Γιώργος Μπόμπολας και ο Φώτης Μπόμπολας, όπως και δύο στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας «Πήγασος», αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς.

Πρόκειται για την υπόθεση των δανείων εταιρειών του ομίλου, που εντάχθηκαν σε ομολογιακό δάνειο περίπου 80 εκατ. ευρώ. Η δίωξη που έχει ασκηθεί αφορά την κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών τριών τραπεζών που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων. Για ηθική αυτουργία στην απιστία κατηγορούνται οι Γιώργος Μπόμπολας και Φώτης Μπομπολας και δύο στελέχη της Πήγασος.

Μετά την απολογία τους, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Ο Γιώργος Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Στον Φώτη Μπόμπολα και τα δύο στελέχη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στην ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, προσκομίστηκαν στοιχεία για εγγύηση που δόθηκε για τη σύναψη του επίμαχου δανείου, όπως ακίνητο στο Χαλάνδρι, μετοχές και σήματα εντύπων. Προσκομίστηκαν επίσης στοιχεία για ποσό 33 εκατ. ευρώ που κατατέθηκε από τους μετόχους την περίοδο 2010-2016 για υποχρεώσεις της εταιρείας αλλά και για ποσό 70 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν σε τόκους για τον συνολικό δανεισμό του ομίλου.

Η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 από την Οικονομική Εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε όσον αφορά τις εγγυήσεις και την εξυπηρέτηση των δανείων συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος.

usay.gr