Πρώτη μετωπική επίθεση Βελόπουλου σε ΝΔ για το Σκοπιανό

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η αφορμή δόθηκε από τα σχόλια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε αναφορές του Αλέξη Τσίπρα αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει εάν θα υπογράψει πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κάνοντας λόγο για εσχάτη προδοσία.

Στη συνέχεια ο Κ.Βελόπουλος ανέφερε πως οι «συμφωνίες αλλάζουν» και πως η ΝΔ φοβάται την αντίδραση της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

«Άλλα λέγαμε για τη Μακεδονία όταν είμαστε μαζί, άλλα λέει τώρα(σ.σ. ο Βορίδης). Ή θα αλλάξετε τα κακώς κείμενα, ή θα πάτε σπίτι σας.Οι συμφωνίες αλλάζουν!»,

«Αν φοβάστε Αμερικανούς και Γερμανούς, πείτε το», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ως νομικός ξέρω καλά τι σημαίνει εσχάτη προδοσία, όχι σε μένα αυτά… Η θέση της ΝΔ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή μέχρι το τέλος, η ακύρωση θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα και λέμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

Στο θέμα παρενέβη στην ομιλία του και ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας τυχοδιωκτισμό και πατριδοκάπηλη ρητορεία στη ΝΔ.

pronews.gr