Δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών στη Βρετανία αναδεικνύει πρώτη δύναμη το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ. Ακολουθούν οι Εργατικοί. Στην τρίτη θέση οι Συντηρητικοί.

Το κόμμα του Φάρατζ συγκεντρώνει συγκεντρώνει ποσοστό 27% στην πρόθεση ψήφου. Ξεπερνώντας τους Εργατικούς (22%) και τους Συντηρητικούς (15%). Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov που διενεργήθηκε στις 15-16 Απριλίου σε δείγμα 1855 Βρετανών.

Πριν από μία εβδομάδα το Brexit του Φάρατζ βρισκόταν στην τρίτη θέση, με ποσοστό 15%. Όμως εκείνη η δημοσκόπηση είχε γίνει πριν ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, όπως εξήγησε το YouGov στην ανακοίνωσή του. Από την περασμένη Παρασκευή το ποσοστό του σχεδόν διπλασιάστηκε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το κόμμα του Φάρατζ αυτοπροβάλλεται ως ο «σωτήρας του Brexit» και υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να ολοκληρώσει το «διαζύγιο» μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια περίοδο που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε δύο φορές την αναβολή του.

Λόγω της εντυπωσιακής ανόδου του κόμματος του Brexit, μέσα σε μία εβδομάδα έπεσε στο μισό, από το 14% στο 7%, το ποσοστό του ευρωφοβικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Ukip. Υπενθυμίζεται ότι το Ukip, του οποίου ο Φάρατζ ήταν ηγέτης, κέρδισε τις ευρωεκλογές του 2014 με ποσοστό 26%.

Loading...