Πούτιν, Μέρκελ και Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία – Στο τραπέζι Συρία και Λιβύη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμάνουελ Μακρόν και τη καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και συζητήθηκαν η κλιμάκωση στη Συρία, η κατάσταση στη Λιβύη αλλά και οι επιθέσεις στη γερμανική πόλη Χάναου.

Η κλιμάκωση στην Ιντλίμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε τηλεφωνικώς την Πέμπτη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ την πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων στην Ιντλίμπ της Συρίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποτελεσματικά μέτρα με στόχο την εξουδετέρωση της τρομοκρατικής απειλής στη χώρα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.«Οι ηγέτες έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην επίλυση της συριακής κρίσης στο πλαίσιο της έντονης επιδείνωσης της κατάστασης στην Ιντλίμπ ως αποτέλεσμα επιθετικών ενεργειών από εξτρεμιστικές ομάδες εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας και των πολιτών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου σε δήλωση.

«Ο Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε την ανάγκη για αποτελεσματικά μέτρα για την εξουδετέρωση της τρομοκρατικής απειλής με σεβασμό των αρχών της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας», υπογραμμίζεται επίσης στη σχετική δήλωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μέρκελ και ο Μακρόν εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να διευκολύνουν τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης στη βορειοδυτική Συρία.

Η κατάσταση στη Λιβύη

Ο Πούτιν, η Μέρκελ και ο Μαλρόν στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες εξέφρασαν την Πέμπτη την υποστήριξή τους για την κατάπαυση του πυρός και την προώθηση του πολιτικού διαλόγου στη Λιβύη που πλήττεται από τις συγκρούσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα ζητήματα στη Λιβύη, οι ηγέτες μίλησαν υπέρ της πλήρους τήρησης της κατάπαυσης του πυρός και της προώθησης του πολιτικού διαλόγου σύμφωνα με τις αποφάσεις που εγκρίθηκαν στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου σε δήλωση .

Συλλυπητήρια Πούτιν για τις επιθέσεις στη Χάναου

Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη γερμανίδα καγκελάριο σχετικά με τις επιθέσεις στην πόλη Χάναου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις από ένοπλους άνδρες σε δύο sisha bars (σ.σ. μπαρ με ναργιλέ), στην πόλη Χάναου της Γερμανίας.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην Άνγκελα Μέρκελ για το θάνατο των ανθρώπων ως αποτέλεσμα των επιθέσεων στη γερμανική πόλη Χάναου», κατέληξε το Κρεμλίνο.