Πότε καθαρογράφεται το σκεπτικό της απόφασης – η βιασύνη του προέδρου της Ε.Ε.Α.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, λένε μέλη της επιτροπής, να καθαρογραφεί το σκεπτικό της γνωμοδότησης της Ε.Ε.Α.

Το σκεπτικό δεν θα δημοσιοποιηθεί επειδή στην επιτροπή δόθηκαν εμπιστευτικά στοιχεία από κάθε πλευρά. Μπορεί να διαρρεύσει, όμως, από τους διάδικους στους οποίους θα κοινοποιηθεί αρμοδίως.

Θα το κάνει εκτός απρόοπτου αυτός που έχει το λεγόμενο… έννομο συμφέρον, δηλαδή, ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα φροντίσει να ενημερωθεί το φίλαθλο κοινό για το σκεπτικό της σκανδαλώδους απόφασης, που διαπίστωσε παραβάσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και τις χαρακτήρισε μάλιστα κατά πλειοψηφία “βαρείες”.

Υπεύθυνος για την σύνταξη του σκεπτικού με βάση τον νόμο είναι ο πρόεδρος της Ε.Ε.Α. Νικόλαος Τζουλάκης, ο οποίος θα ενημερώσει τα μέλη για το περιεχόμενό του, ούτως ώστε να γίνουν τυχόν επιθυμητές προσθαφαιρέσεις, πριν το ολοκληρώσει.

Σε διαδικαστικό επίπεδο είναι αδιευκρίνιστο το εάν το πόρισμα ελέγχου που θα διαβιβαστεί από την Ε.Ε.Α. στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ θα συνοδεύεται και από το σκεπτικό της γνωμοδότησης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΑ, όπως διαπίστωσαν μέλη της επιτροπής, βιάζεται και θεωρεί ότι πρέπει να διαβιβαστεί με κατεπείγουσα μορφή το πόρισμα ελέγχου στο Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ.

Σε κάθε περίπτωση έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα επιχειρήματα πάνω στα οποία στηρίζεται το σκεπτικό της γνωμοδότησης.