Πως η κατανάλωση πολλών καφέδων συνδέεται με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής

Μήπως είστε από εκείνους που πίνουν δυο ή και τρεις καφέδες την ημέρα; Μήπως πίνετε ακόμα περισσότερους; Μήπως ανησυχείτε επειδή σας είπαν πως ο καφές καταστρέφει την υγείας σας; Ήρθε η ώρα της δικαίωσης του καφέ!

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι πολλοί καφέδες προσφέρουν πολύ περισσότερα από το να σας βοηθούν να αντιμετωπίζετε την κούραση της ημέρας σας. Στην πραγματικότητα, ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

Οι εμπειρογνώμονες έχουν επί μακρόν διαφωνήσει σχετικά με τα οφέλη ή μη στην υγεία των φίλων του καφέ. Κι ενώ μερικές μελέτες στο παρελθόν έχουν δείξει πως η κατανάλωση καφέ μπορεί να έχει πολλά οφέλη στην υγεία εκείνου που τα καταναλώνει, εξακολουθεί να υπάρχει ένα ταμπού σχετικά με την κατανάλωση πολλών καφέδων.

Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και οι πολλοί καφέδες κάνουν καλό και όχι κακό. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας διαπίστωσε ότι ακόμη και οι μανιακοί του καφέ ζούσαν περισσότερο από όσους δεν έπιναν καφέ καθόλου.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από περισσότερα από 500.000 άτομα ηλικίας 38 έως 73 ετών, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση οποιουδήποτε καφέ, από 1 έως 8 φλυτζάνια ημερησίως κάνει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο. Κι όταν λέμε όλα τα είδη καφέ εννοούμε όλα, ακόμα και τον στιγμιαίο, που τόσα έχει ακούσει μέχρι σήμερα!

Καλή (και ελεύθερη από ενοχές) απόλαυση σε όλους!