Πόποβιτς σε Έλληνα δημοσιογράφο: «Ασέβεια να στέκονται στις απουσίες μας, συγχαρητήρια στη Γαλλία»

Πόποβιτς

Οι ΗΠΑ έχασαν με NBAers για πρώτη φορά μετά το 2006 και το Έπος της Εθνικής μας, με το αήττητο σερί τους σε επίσημα ματς να σταματάει στα 58 .

Ο Πόποβιτς εκθείασε τους Γάλλους και τόνισε πως δεν θέλει ο κόσμος να στέκεται στις απουσίες της ομάδας του.

«Χάσαμε, αλλά θα προχωρήσουμε τις ζωές μας. Θα έχουμε μια άλλη ομάδα του χρόνου. Προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ματς θα είναι το επόμενο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν. Ο κόουτς Κολέ και η ομάδα του ήταν εξαιρετικοί. Η κορυφαία γαλλική ομάδα που έχω δει, με τρομερή εκτέλεση και παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Φοβερή άμυνα, έχουν βάθος και συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Κάθε ήττα πονάει. Θα θέλαμε να κερδίσουμε, όπως κάθε ομάδα, όμως είμαστε ώριμοι, έχουμε οικογένειες και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας».

«Ασέβεια να μιλούν για τις απουσίες μας, δεν σέβονται τους αντιπάλους μας όταν το κάνουν αυτό.

Οι 12 παίκτες μου θυσιάστηκαν, δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί και τώρα πρέπει να δώσουμε στη Γαλλία συγχαρητήρια»

ήταν τα λόγια του τεχνικού της Team USA στη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ. 

Νωρίτερα, ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε απαντήσει σχετικά: «Δεν ήθελαν να έρθουν, αυτή ήταν η απόφασή τους. Είχαμε 12 πάικτες που ήθελαν να είναι ανταγωνιστικοί εδώ. Μένω σε αυτούς.

Ξέρω πώς σκέφτονται. Πολλοί θα πουν ποιοι δεν ήρθαν. Εγώ θα μείνω σε όσους ήρθαν. Ήρθαμε να δουλέψουμε για τον κόουτς «Ποπ» και το επιτελείο του. Καταλαβαίνετε τι λέω.

Δεν μας νοιάζει ποιοι δεν είναι εδώ. Είχαμε 12 παίκτες που ήθελαν να είναι ανταγωνιστικοί για τις ΗΠΑ. Δεν μας νοιάζει λένε οι άλλοι».