Νέα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ επί της οδού Εγνατία, με βόμβες μολότοφ στη Θεσσαλονίκη. Οι δυνάμεις των MAT απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Ταυτόχρονα, οι πρώτες μολότοφ έπεσαν και στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στην οδό Στουρνάρη.

Μπαρούτι μύριζε στα Εξάρχεια εδώ και κάποιες ώρες, καθώς οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδοφράγματα, έχουν ανάψει φωτιές και συγκεντρώνουν πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα. Κινήσεις που αν μη τι άλλο φανερώνουν πως η νύχτα θα είναι… μεγάλη και δύσκολη περιμετρικά της περιοχής.

Θεμιστοκλέους, Στουρνάρη και άλλα στενά έχουν αποκλειστεί και στην Τοσίτσα έχει στηθεί ένα οδόφραγμα από τσίγκο, το οποίο έχει στερεωθεί μπρος και πίσω με δοκάρια, ενώ περιβάλλεται από σύρμα, για να στέκεται όρθιο.

Σύμφωνα με αναφορές από κατοίκους των Εξαρχείων, μάλιστα, κουκουλοφόροι έχουν καταφέρει να ανέβουν σε ταράτσες πολυκατοικιών και κτιρίων έχοντας στην κατοχή τους βόμβες μολότοφ.

Την ίδια ώρα σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Σπ. Τρικούπη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, άτομα έκοψαν με ηλεκτρικό τροχό τα μεταλλικά προστατευτικά καλύμματα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο και έχουν εισβάλει εντός και στην ταράτσα.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην πλατεία Εξαρχείων, την ίδια ώρα που στα Προπύλαια πραγματοποιείται η δεύτερη συγκέντρωση της ημέρας για την επέτειο 10 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Loading...