Μια νέα έρευνα από τις ΗΠΑ έρχεται να δώσει απάντηση σ’ ένα από τα αιωνία ερωτήματα. Ποιο είναι τελικά το μυστικό του γυναικείου οργασμού; 

Αυτή η ερώτηση «βασάνιζε» την επιστημονική κοινότητα που προσπάθησε να λύσει το δυσεπίλυτο γρίφο εδώ και δεκαετίες.

Οι Αμερικανοί υποψήφιοι διδάκτορες Gonzalo Quintana και Conall Cionnaith που ειδικεύονται σε θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς. υποστηρίζουν ότι, η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία είναι το άλφα και το ωμέγα για την γυναικεία κορύφωση.  

Η έρευνα των Αμερικανών έδειξε ότι, οι γυναίκες είχαν έναν και μόνο οργασμό αν και είχαν κάνει σεξ με τρεις διαφορετικούς άνδρες.

Υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών αναφορικά με την επίτευξη οργασμού. Το φαινόμενο αυτό αποκαλείται από τους ειδικούς ως χάσμα οργασμού μεταξύ των δύο φύλων. 

Η μελέτη του γυναικείου και του ανδρικού οργασμού δεν είναι εύκολη υπόθεση, σπεύδουν να επισημάνουν οι επιστήμονες. 

Ψυχολόγοι – ερευνητές σεξουαλικής συμπεριφοράς στο εργαστήριο του καθηγητή Τζέιμς Πφάους από το Πανεπιστήμιο Concordia επικέντρωσαν τη μελέτη τους στη διαφορά του οργασμού της κλειτορίδας και του κολπικού οργασμού.

«Η φύση του οργασμού μιας γυναίκας αποτελεί πηγή επιστημονικής, πολιτικής και πολιτιστικής συζήτησης πάνω από έναν αιώνα. Αν και η επιστήμη έχει λάβει μία γεύση για το τι είναι οργασμός, εξακολουθούμε να είμαστε αρκετά αβέβαιοι για το πώς επιτυγχάνεται η κορύφωση»,υπογραμμίζουν οι επιστήμονες. 

Ο γυναικείος οργασμός είναι ένα από τα λίγα φαινόμενα που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά πολύπλοκης αλληλεπίδρασης αρκετών φυσιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων ταυτόχρονα.

Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν εξελικτικοί λόγοι για τους οποίους οι άνδρες έρχονται σε οργασμό πιο συχνά κατά τη διάρκεια του σεξ, στις γυναίκες, δεν συμβαίνει αυτό. Οι γυναίκες δεν φθάνουν πάντα σε οργασμό κάθε φορά που κάνουν σεξ και αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί μπορεί να κάνουν σεξ για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες φτάνουν στην κορύφωση λιγότερο συχνά από ότι οι άνδρες. 

Οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου δηλώνουν ότι έχουν έναν και μόνο οργασμό κάνοντας σεξ με τρεις άνδρες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Αντιθέτως, το ισχυρό φύλο φθάνει σχεδόν πάντα στην κορύφωση (95%).    

Το κλειδί για τον τελικό στόχο είναι να γνωρίζουμε τι θέλουμε εμείς και ο συνεργάτης μας και πώς να ικανοποιούμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το σεξ δεν είναι μόνο για αναπαραγωγή αλλά και για απόλαυση.

Μερικές συμβουλές για τους ερωτικούς μας συντρόφους 

Για τον οργασμό παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες, όπως: πολιτισμικές συμπεριφορές, θρησκεία, κοινωνία, σεξουαλική παιδεία και βεβαίως το ιστορικό με βάση τους πρώην εραστές σας.

Στο κρεβάτι, είστε εσείς και ο σύντροφός σας. Μπορούμε όμως να τον βοηθήσουμε για να γίνει το σεξ πιο διασκεδαστικό και πιο ευχάριστο .    

Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε τι θέλει ένας άνδρας στο σεξ- πώς, πότε, πού, ή για πόσο διάστημα- χρειάζεται να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, να του έχουμε εμπιστοσύνη και, κυρίως, να υπάρχει μεταξύ μας επικοινωνία.    

Αυτά τα βασικά συστατικά μπορεί να λείπουν τόσο σε περιστασιακές όσο και σε μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις.

Επιπλέον, η σεξουαλική μας ικανότητα όπως και η ικανοποίηση μεγαλώνουν κάνοντας εξάσκηση στα…σεντόνια. Θα πρέπει όμως να ξέρουμε ότι, στόχος του σεξ δεν είναι ο αγώνας για να φθάσουμε στην κορύφωση αλλά η  απόλαυση να φτάσουμε εκεί.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; Δύο απλά -πλην όμως σημαντικά – πράγματα: Να συζητάμε και να δίνουμε προσοχή στον σύντροφό μας.

Loading...