ΠΟΕΔΗΝ προς Πολάκη: Τον θάνατο ενός ατόμου τον διαπιστώνει ο γιατρός!

πολακης

Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο. Γι’ αυτό, οι νεκροί μεταφέρονται σε νεκροθάλαμο και οι ασθενείς στους θαλάμους νοσηλείας»

Η ΠΟΕΔΗΝ καταλογίζει αφενός «μαγειρέματα» στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για την ώρα μεταφοράς των νεκρών στο Σισμανόγλειο, αφετέρου άθλιους και απαράδεκτους ισχυρισμούς από τον κ. Πολάκη.

Eίτε με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης είτε με την ιδιότητα του γιατρού, σχετικά με το επίμαχο θέμα εάν γνώριζαν για τους νεκρούς Υπουργοί και Πρωθυπουργός στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής.

«Άθλιοι όμως και απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί από Υπουργό και μάλιστα γιατρό. Ο θάνατος ατόμου που μεταφέρεται – διακομίζεται στα ΤΕΠ Νοσοκομείου διαπιστώνεται από τους γιατρούς. Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο. Γι’ αυτό μετά την ιατρική εξέταση οι νεκροί μεταφέρονται σε νεκροθάλαμο και οι ασθενείς στους θαλάμους νοσηλείας» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Οι νεκροί που διακομίστηκαν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ χωρίς βέβαια ιατροδικαστική εξέταση οδηγήθηκαν όπως έπρεπε στο νεκροθάλαμο. Ιεροσυλία για νεκρούς που βρήκαν φρικτό θάνατο. Ήταν κάρβουνο και δεν αναγνωρίζονταν! Και όμως ο κος Πολάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι χρειάζεται σφραγίδα ιατροδικαστή» καταλήγει η Ομοσπονδία.