Ιδιαίτερα αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία νέας έρευνας για την ποιότητα της ζωής στην Αθήνα, που δίνουν στην ελληνική πρωτεύουσα την πρώτη θέση στην ΕΕ και την τρίτη στην Ευρώπη, στην κατάταξη των πιο στρεσογόνων πόλεων. Η έρευνα για τις λιγότερο και περισσότερο στρεσογόνες πόλεις του κόσμου, για το 2017, αξιολόγησε παράγοντες όπως η κίνηση στους δρόμους, οι δημόσιες συγκοινωνίες, το ποσοστό πρασίνου, η οικονομική κατάσταση των κατοίκων, η φυσική και ψυχική υγεία τους και οι ώρες ηλιοφάνειας ετησίως.

Χειρότερες στην κατάταξη, σε σύγκριση με την Αθήνα, είναι η Μόσχα και η Κωνσταντινούπολη. Η ελληνική πρωτεύουσα ακολουθεί στην 121η θέση, μεταξύ των 150 χωρών που αξιολογήθηκαν συνολικά.

Οι τέσσερις στις δέκα πρώτες λιγότερο στρεσογόνες πόλεις βρίσκονται στη Γερμανία, με την Στουτγάρδη να έρχεται πρώτη στη σχετική κατάταξη. Οι άλλες γερμανικές πόλεις είναι το Ανόβερο, το Μόναχο και το Αμβούργο που μαζί με το Γκρατς της Αυστρίας μοιράζονται την ένατη θέση. Στην πρώτη δεκάδα των λιγότερο στρεσογόνων πόλεων περιλαμβάνονται επίσης το Λουξεμβούργο (στη 2η θέση), η Βέρνη, το Μπορντό, το Εδιμβούργο και το Σίδνεϋ.

Πρώτη στην κατάταξη των περισσότερων στρεσογόνων πόλεων έρχεται η Βαγδάτη.

Αναρτληθηκε από: pontos-news.gr