Αρχική ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: «Ξεκίνησε η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F35» –...

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: «Ξεκίνησε η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F35» – «Τεχνικοί & πιλότοι να φύγουν τώρα από τις ΗΠΑ»

Σε νέο χτύπημα κατά της Τουρκίας προχώρησαν οι ΗΠΑ έπειτα από την διακοπή της συμμετοχής της Άγκυρας στο πρόγραμμα παραγωγής των αμερικανικών F-35.

Εξειδικεύοντας τη χθεσινή δήλωση Τραμπ, σήμερα ο Λευκός Οίκος διαμήνυσε πως στο βαθμό που η Τουρκία θα λάβει τους S-400, δεν γίνεται να παραλάβει και τα προηγμένα μαχητικά. «Τα F-35 δεν μπορούν να συνυπάρχουν με μια ρωσική πλατφόρμα συγκέντρωσης πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει γνώση των προηγμένων δυνατοτήτων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πριν λίγο έβγαλε ανακοίνωση και το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ όπου αναφέρει πως ότι θα αρχίσει τη διαδικασία της επίσημης αποπομπής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F35 και ότι «όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα συμφωνούν με αυτή την απόφαση».

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση, πιλότοι και που εκπαιδεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκαταλείψουν τη χώρα στις 31 Ιουλίου 2019

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Η Αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας με αρμοδιότητα στις αμυντικές προμήθειες Ellen Lord δήλωσε πριν από λίγο και αναφορικά με την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα του F-35 ότι αυτή θα έχει μικρή έως ελάχιστη επίπτωση στην παραγωγή του αεροσκάφους.

Ακόμη η ίδια είπε ότι η Τουρκία χάνει πλέον έργο ύψους 9 δισ.$ που θα της αναλογούσε εάν παρέμενε στο stealth μαχητικό. 

Steve Herman

@W7VOA

«Unfortunately, Turkey’s decision to purchase Russian S-400 air defense systems renders its continued involvement with the F-35 impossible,» says @PressSec in statement.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Steve Herman

@W7VOA

«Turkey’s removal from the F-35 program will have minimal impact on the larger F-35 partnership,» says @DeptofDefense Undersecretary of Defense for Acquisition and Sustainment Ellen Lord. «will no longer receive 9 billion dollars in projected workshare» from the program.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο Twitter

Sputnik Türkiye

@sputnik_TR

Pentagon, Türkiye’nin NATO çerçevesindeki eylemlerine kısıtlama getirildiğini açıkladı. Bakanlık, 31 Temmuz 2019 itibarıyla ABD’de eğitim gören pilot ve teknisyenlerin ülkeyi terk edeceğini belirtti http://sptnkne.ws/7w2G 

Lena Argiri

@lenaargiri

Το Πεντάγωνο ανακοινωσε ότι θα αρχίσει τη διαδικασία της επίσημης αποπομπής της Τουρκίας από το προγραμμα των F35 και ότι «όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο προγραμμα συμφωνούν με αυτή την απόφαση»