Πατούλης: Δράσεις που θα καταστήσουν την Αττική πραγματική «Πράσινη Περιφέρεια»

Πατούλης

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μίλησε στην τελετή εγκαινίων του τρίτου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στη Νέα Σμύρνη. 

Το 2020 θα είναι έτος ανακύκλωσης για την Αττική. Η Περιφέρεια θα συνδράμει, ώστε όλοι μαζί να παραδώσουμε ένα υγιές μέλλον στα παιδιά μας, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης,

στην τελετή εγκαινίων του τρίτου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στη Νέα Σμύρνη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», του υπουργείου Εσωτερικών. 

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο των πολιτικών της Περιφέρειας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση αποτελεσματικών λύσεων στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο προανήγγειλε πως την Πέμπτη (30 Ιανουαρίου), στο Ζάππειο, θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας για την προώθηση της ανακύκλωσης και την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ορθολογικής και φιλικής προς το περιβάλλον, διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Ο περιφερειάρχης εξήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, επισημαίνοντας πως από κοινού, με συγκεκριμένες δράσεις, θα καταστήσουν την Αττική πραγματική «Πράσινη Περιφέρεια».

«Θα επενδύσουμε στην κυκλική οικονομία με στόχο να γίνουμε περιφέρεια-πρότυπο και για άλλες περιοχές της χώρας, μεταλαμπαδεύοντας βέλτιστες πρακτικές για το περιβάλλον» τόνισε και πρόσθεσε: 

«Σήμερα είναι μία μέρα αισιοδοξίας και πιστεύω πως το 2020 θα είναι ένα έτος επανεκκίνησης στην προσπάθεια να διαμορφώσουμε ένα πιο υγιές μέλλον για τις νέες γενιές. Ευχαριστούμε τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκο, ο οποίος είναι στο πλευρό μας στην προσπάθεια αυτή».