Μια εναλλακτική πρόταση από το pentapostagma για το γεύμα της ημέρας.

Υλικά
1 καρότο
200γρ. κολοκυθάκια
1 πράσο
150γρ. πιπεριές πολύχρωμες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κιλό πατάτες βρασμένες
100γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
5-6 φύλλα δυόσμου
60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
σουσάμι μαύρο

Διαδικασία
Τρίβετε το καρότο και τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τις πατάτες και τα σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με το καρότο και τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιείτε τις πατάτες και προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ελιές ψιλοκομμένες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.

Σε μέτριο καλά λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, από πάνω στρώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε την πατατόπιτα με το δεύτερο φύλλο. Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι, ραντίζετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με λίγο μαύρο σουσάμι.

Ψήνετε την πατατόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά, στην κάτω θέση.

Φωτογραφία – Food Styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και όποιο λαχανικό εποχής θέλετε.

Loading...