Με παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ματαιώθηκε η συγχώνευση των κατασκευαστριών μικροτσίπ Broadcom και Qualcomm, με τελικό σκοπό να δημιουργηθεί μία και μόνο υπερεταιρεία μικροτσίπ, η οποία θα διοχετεύει τους καταναλωτές με εμφυτεύματα και άλλα «έξυπνα» προϊόντα.

Συγκεκριμένα, με εκτελεστικό διάταγμα το οποίο επικαλείται «αξιόπιστα στοιχεία», ο Αμερικανός ηγέτης, απαγόρευσε την προτεινόμενη εξαγορά της Qualcomm ύψους 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 100 δισ. ευρώ) από την Broadcom με έδρα την Σιγκαπούρη , επιχειρηματολογώντας ότι αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδεται, η σχεδιαζόμενη εξαγορά, εάν προχωρούσε, θα δημιουργούσε τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή μικροτσίπ στον κόσμο μετά την Ιntel και τη Samsung.

Η κυβέρνηση Τραμπ όμως, θεωρεί πως πίσω από την Broadcom υπάρχουν κινεζικά συμφέροντα που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής, ιδίως στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Σημειώνεται πως στην Κίνα έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η αριστερόστροφη Νέα Τάξη, προκειμένου να προωθήσει σε όλον τον πλανήτη το σύστημα «καταναγκαστικού ελέγχου και παρακολούθησης» μέσω έξυπνων συσκευών, μετά την απώλεια εξουσίας στον Λευκό Οίκο από την Εθνική Δεξιά του Ν.Τραμπ.

Η απόφαση Τραμπ δεν σημαίνει πως η Εθνική Δεξιά αποστρέφεται τα μικροτσίπ και την χρήση τους, αλλά απλά πολέμα το σύστημα που θέλει να εγκαθιδρύσει η Νέα Τάξη των διεθνιστών του πλανήτη.

Επιπλέον ο Τραμπ επιδιώκει την επιστροφή των μεγάλων εταιρειών στις ΗΠΑ, οι οποίες έφυγαν λόγω της λάθους οικονομικής πολιτικής που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση Ομπάμα, προκειμένου να αναβαθμίσει ξανά την οικονομία των ΗΠΑ και, εν προκειμένου εμποδίζει την κινεζική εταιρεία πολυεθνικών συμφερόντων να βάλει χέρι στην αμερικανική εταιρεία, η οποία όπως αναφέρει δεν είναι για ξεπούλημα.

 
του Κίμωνα Χαραλάμπους
 
el.gr
Loading...