Πάκος: «Οι εντολές που παίρνουμε είναι γελοίες – Είμαστε μόνοι μας και δεν είχαμε ούτε ένα ποτήρι νερό για 36 ώρες, έχουμε 105 τραυματίες»

Δημοσθένης Πάκος

«Όταν φτάσαμε με το καράβι στη Χίο, αντικρίσαμε σκηνές χάους και ξαφνικά μας επιτέθηκαν με δυναμίτες με πέτρες» υποστήριξε

ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, ο οποίος χθες βρέθηκε στα νησιά, «έχουμε 105 τραυματίες, θέλαμε να βρεθούμε μαζί τους».

Και συνέχισε: «Οι εντολές που παίρνουμε είναι γελοίες, λάθος και μας αδικούν. Τα ΜΑΤ ήταν εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι υπαξιωματικοί των ΜΑΤ ήταν μόνοι τους. Είμαστε μόνοι μας και δεν είχαμε ούτε ένα ποτήρι νερό για 36 ώρες. Οι αστυνομικοί που ήταν εκεί, ήταν άυπνοι» 

είπε εμφατικά ο κ. Πάκος και τόνισε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες που θα δείχνουν την «υποδοχή» που είχαν τα ΜΑΤ κατά την άφιξή τους. 

Ο κ. Πάκος τόνισε: «Κατά την αποχώρηση των ΜΑΤ από το νησί βουλευτής φώναζε «ξέρουμε ποιοι είστε θα τα πούμε όταν θα αλλάξει η Κυβέρνηση»». 

Όσον αφορά τα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς με πολιτικά και κράνη να επιτίθενται σε πολίτες και να σπάνε αυτοκίνητα, υπογράμμισε:

«Αυτοί που έκαναν τα λάθη (οι αστυνομικοί) να εισπράξουν και τις ανάλογες τιμωρίες» κατέληξε ο κ. Πάκος»