«Πάγος» στις σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας! Ο Ερντογάν απελαύνει Γερμανούς δημοσιογράφους!

Ως απάντηση στην αυστηροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία της Μέρκελ!

Διέταξε να απελαθούν Γερμανοί δημοσιογράφοι, ως απάντηση στην αυστηροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας της Γερμανίας για την Τουρκία.

Η ταξιδιωτική οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που έκανε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να… εκραγεί καυτηρίαζε την έλλειψη δημοκρατικών ελευθεριών του ερντογανικού καθεστώτος.

“Δεν μπορεί να αποκλειστεί… ότι η τουρκική κυβέρνηση θα λάβει περαιτέρω μέτρα ενάντια σε εκπροσώπους γερμανικών μέσων ενημέρωσης και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών”, υπογραμμίζει η νέα ενημερωμένη

“Δηλώσεις και σχόλια, η έκφραση των οποίων προστατεύεται από την ερμηνεία της γερμανικής νομοθεσίας για την ελευθερία της έκφρασης, μπορεί να οδηγήσουν στην Τουρκία σε περιορισμούς επαγγελματικής δραστηριότητας και ποινικές διαδικασίες”, αναφέρει το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Η νέα οδηγία, την οποία μια εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι εκδόθηκε το Σάββατο (9.3.2019), σημειώνει ότι σε πολλούς Ευρωπαίους, ανάμεσά τους Γερμανούς δημοσιογράφους, ανταποκριτές στην Τουρκία, οι τουρκικές αρχές δεν ανανέωσαν τις διαπιστεύσεις τους, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια, επίσης, ένας αυξανόμενος αριθμός Γερμανών υπηκόων έχει συλληφθεί αυθαίρετα στη χώρα, προσθέτει η οδηγία.

Ερντογάν- Γκιουλέν

Οι τουρκικές αρχές είναι ύποπτες για οποιεσδήποτε διασυνδέσεις με το δίκτυο FETO του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, προσθέτει το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Παράλληλα προειδοποιεί ότι κάθε τουρίστας που επισκέπτεται την Τουρκία, ο οποίος συμμετείχε σε άλλες χώρες σε συναντήσεις οργανώσεων που είναι απαγορευμένες στην χώρα, κινδυνεύει να συλληφθεί, όπως και Γερμανοί που έκαναν ή επιδοκίμασαν σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικριτικά της τουρκικής κυβέρνησης.