Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Εσείς τι λέτε; Η Τεχνητή νοημοσύνη, artificial intelligence (AI), άραγε αξίζει τον κόπο; αξίζει να τον εμπιστευτούμε ή πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτήν την τεχνολογία;

Σίγουρα η τεχνολογική πρόοδος είναι κάτι το καλό, αρκεί να μην χρησιμοποιείται για τους λάθους σκοπούς, πόσο μάλλον για έλεγχο ακόμα και των σεξουαλικών μας προτιμήσεων.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αναφέρει πως όποιος ελέγχει την τεχνητή νοημοσύνη θα ελέγξει τον κόμσο, ενώ ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, τονίζει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Το Associated Press σε ρεπορτάζ του, τονίζει, μέσω συνεντεύξεων, πως τα ρομπότ παίρνουν σιγά-σιγά όλες τις κύριες δουλειές, από την κατασκευή αυτοκινήτων μέχρι το μαγείρεμα, με τους ανθρώπους (αρχικά) να μεταφέρονται σε άλλους τομείς εργασίας! Μάλιστα επιδιώκεται να φορολογηθούν και αυτά!

Στην Κίνα, στην εκδήλωση «Global Innovator Conference 2017» που έλαβε χώρα στο Shenzhen, στην επαρχία Guangdong στα νότια της χώρας, τα ρομπότ υποσχέθηκαν πως ακόμα κι αναλάβουν σημαντικές δουλειές, θα υπηρετούν τους ανθρώπους και δεν θα τους αντικαταστήσουν!

Στην ουσία μηχανές προγραμματίζονται να πουν κάποια πράγματα, ώστε να μας καθησυχάσουν σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς και σπεύδει να αναλάβει ακόμα και διοικητικές θέσεις στα κράτη του πλανήτη.

Ο Forrester προβλέπει ότι οι επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα αυξηθούν κατά 300% εκατό το 2017 και μια πρόσφατη μελέτη από την Αφηγηματική Επιστήμη διαπίστωσε ότι το 68% των επιχειρήσεων θα χρησιμοποιούν τεχνολογία AI μέχρι το 2018, την ώρα που οι προγραμματιστές λογισμικών προγραμμάτων φοβούνται πως η τεχνητή νοημοσύνη θα τους αντικαταστήσει πλήρως.

Με άλλα λόγια η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει συνεχώς αυξημένες αρμοδιότητες και σε λίγο καιρό, το παγκόσμιο κράτος δεν θα έχει ανάγκη την εργασία των ανθρώπων, όπως δεν έχει ανάγκη τώρα τα λεφτά τους, καθώς οι φόροι λειτουργούν απλά για να στερηθούν οι πολίτες τα προς το ζην και όλα να τα αναλάβει μια παγκόσμια κυβέρνηση με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε κάθε άνθρωπο.

Αμέτοχοι και δίχως ουσιαστικό νόημα ύπαρξης οι πολίτες θα πηγαινοέρχονται στις πόλεις-γκέτο, με την τεχνητή νοημοσύνη να ελέγχει ακόμα και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις!

Ναι, πολύ καλά διαβάσατε!

Ερευνητές του Stanford ισχυρίζονται ότι εκπαίδευσαν ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο πλέον μπορεί να καταλάβει τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου από μια εικόνα του.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές Michal Kosinski και Yilun Wang χρησιμοποίησαν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε 35.326 φωτογραφίες προφίλ, 14.776 ατόμων από ιστοτόπους γνωριμιών.

Οι φωτογραφίες κατηγοριοποιήθηκαν σε ομοφυλόφιλες γυναίκες, ομοφυλόφιλους άντρες και straight άντρες και γυναίκες.

Το σύστημα φαίνεται ότι είχε μεγαλύτερη επιτυχία στο να ξεχωρίζει ομοφυλόφιλους άντρες από γυναίκες.

Για την ακρίβεια, ύστερα από επίδειξη δύο φωτογραφιών, μπορούσε να ξεχωρίσει τους ομοφυλόφιλους άντρες το 81% των φορών, ενώ το ποσοστό αυτό στις γυναίκες ήταν δέκα μονάδες πιο κάτω στο 71% των φορών.

Ύστερα από επίδειξη πέντε φωτογραφιών του ατόμου, το ποσοστό αυτό σκαρφάλωνε στο 91% των φορών για τους άντρες και στο 83% για τις γυναίκες.

Το μέλλον των ανθρώπων παρουσιάζεται δυσοίωνο!

Μαντέψτε βέβαια ποιες σεξουαλικές προτιμήσεις δεν θα αρέσουν και τόσο στο παγκόσμιο κράτος!

Αναρτήθηκε από: katohika.gr