Οι Τούρκοι παρεμπόδισαν αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα προς την Κύπρο

Πολλά νεύρα έχει η Άγκυρα όπως φαίνεται μετά την πενταμερή. «Άξονας του κακού» υπό την προστασία της Γαλλίας χαρακτηρίζεται από την Aγκυρα η πενταμερής με την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), μάλιστα σε επίσημες δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα.

Οι δηλώσεις του κ. Ακσόι ήλθαν την επόμενη ημέρα μετά τους ασυνήθιστους φυλετικούς προσδιορισμούς (αρμενικό λόμπι και ελληνικό λόμπι) που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακριβώς μετά τη διακήρυξη που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας, Αιγύπτου, Γαλλίας και ΗΑΕ σχετικά με την ανάγκη περιορισμού της δράσης της Aγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και απομάκρυνσής της από το μέτωπο της Λιβύης.

Όλες αυτές οι κινήσεις εκνεύρισαν την Τουρκία και σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα αντιμετώπισε η πτήση που μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα προς την Κύπρο, η οποία εξετράπην από την πορεία της, λίγο πριν εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο, καθώς φαίνεται ότι η Άγκυρα απαγόρευσε τη χρήση του από το εν λόγω αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος αναμένεται να φθάσει σήμερα στη 13.30, στο αεροδρόμιο Λάρνακας και μεταφέρει 36 τόνους ιατρικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει προστατευτικές στολές, καλύμματα παπουτσιών, χειρουργικές στολές μονής χρήσης και προστατευτικές μάσκες.

Σημειώνεται ότι το αεροπλάνο έχει ναυλώσει ειδικά για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από το αεροδρόμιο Τιανζίν της Κίνας.

Πρόκειται για μία απίστευτη προκλητική κίνηση, που δείχνει πως η Άγκυρα θέλει να προκαλεί σε όλα τα επίπεδα.