Οι επιπτώσεις στην Wall Street και Dow Jones ελέω κοροναϊού

Πτώση που συνδέεται με τις ανησυχίες για τον κοροναϊό και την υποτίμηση των επιπτώσεων τους στην παγκόσμια οικονομία και τις εταιρικές επιδόσεις καταγράφει η Wall Street με τον Dow Jones να υποχωρεί την Πέμπτη κατά 1%.

Νωρίτερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έδωσαν την τάση υποχωρώντας και αυτά από τα υψηλά επίπεδα που είχαν κατακτήσει στις προηγούμενες συνεδρίασης. Ειδικότερα, ο ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,84% στις 430 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,27% στις 7.436 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,91% στις 13.664 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,8% στις 6.062 μονάδες όπως αναφέρει η naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Σύμφωνα όσα μεταδίδει το Reuters,  η πιστοποίηση 36 νέων κρουσμάτων κοροναϊού σε νοσοκομείο κινεζικής επαρχίας, μεταξύ των οποίων ήταν νοσηλευτές και εργάτες καθαριότητας του νοσοκομείου, θορύβησε τους επενδυτές για το βαθμό πρόληψης και των συνθηκών που επικρατούν στην Κίνα. Συνάμα η εξάπλωση του σε περιοχές της Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας ενέτεινε τις ανησυχίες για την ταχύτητα μετάδοσης του.