Αυτό βέβαια έχει να κάνει με την αδυναμία των Ελλήνων να ψηφίσουν κάτι δυνατό και σίγουρο αλλά και παράλληλα με την αδυναμία της ελληνικής πολιτικής να εμφανίσει κάτι ηγετικό και συνάμα παρορμητικό ώστε να καταφέρει να ενώσει όλους τους Έλληνες κάτω από το πέπλο της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Πολλοί θα θεωρήσουν ότι με την λέξη τζόγος, γίνετε αναφορά σε ένα παιχνίδι όπως είναι τα φρουτάκια που παίζουμε σε ένα καζίνο.

Από την άλλη ενώ αν το καλοσκεφτούμε θα δούμε ότι οι κινήσεις της Ελλάδος και ειδικότερα των πολιτικών μας δεν απέχει από αυτή την κίνηση που γίνετε στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς, η πολιτική αλλά και οι πολιτικοί μας καθημερινά ‘’τραβάνε’’ τον μοχλό και ότι ήθελε προκύψει χωρίς να γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Τρανό παράδειγμα, η πριν μερικών ωρών ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι η τεράστια φορολογία στην Ελλάδα αποτελεί ανατρεπτική κατάσταση τόσο να επενδύσουν ακόμα περισσότερο οι Έλληνες, όσο και το να εμφανισθούν νέες επιχειρήσεις από το εξωτερικό.

Έτσι λοιπόν, κάθε χρόνο βρισκόμαστε όχι ένα βήμα μπροστά αλλά ένα βήμα πίσω σε μια Ελλάδα, που ο μόνος παραγωγικός τομέας της έχει απομείνει να είναι ο τουρισμός με ολίγη από την αγρο-οικονομία, όπου και αυτή με την σειρά της συρρικνώνεται καθημερινά. Ίσως το όλο μυστικό να κρύβεται σε αυτούς τους 2 τομείς για να γίνει η επανεκκίνηση ή η έναρξη της ελληνικής οικονομίας μιας και μέσα από αυτούς τους 2 τότε η Ελλάδα θα αποτελέσει να γίνει και πόλος ανάπτυξης στην τεχνολογία, όπου και μέσα από αυτό τον τομέα αχνοφαίνεται να υπάρχουν εταιρίες – κολοσσοί που θέλουν σε συνάρτηση με τον τουρισμό να επενδύσουν στην χώρα μας.

Όλα τα παραπάνω όμως θα πρέπει να βρουν και μια ισχυρή πολιτική Ελλάδα, που θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις τόσο για τον εαυτό της όσο και για χώρες που βρίσκονται μαζί της στους διεθνής οργανισμούς στο εξωτερικό. Ίσως να αργήσουμε μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο αυτό αλλά η γενιά που έρχεται αν καταφέρει να αποτινάξει από πάνω της το πέπλο του ‘’ρουσφετιού’’ και δουλέψει προς το συμφέρον της τότε όλα θα έχουν ένα καλό αποτέλεσμα για όλους μας.

Loading...