Συναντήσαμε τον 34χρονο Ερμηνευτή «φαινόμενο» Asi  Yehiel, με τόπο καταγωγής του το Ισραήλ, εδώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Άγιο  Κωνσταντίνο Φθιώτιδας με αφορμή την συμμετοχή του στα «Καζαντζίδεια».

Πρόκειται για έναν θεσμό εδώ και χρόνια που πραγματοποιείται στην μνήμη του αξέχαστου και μοναδικού μας Στέλιου Καζαντζίδη. Την διοργάνωση των εκδηλώσεων – Συναυλιών επιμελείται η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Στέλιου» και πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού «Επικοινωνία 94fm» κ. Μαίρη Αρώνη.

H φωνή και η τεχνική του Asi ξεπερνάει κάθε προηγούμενο καθώς χωρίς να μιμείται αποδίδει τα τραγούδια του δικού μας Στέλιου με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια σε υπερθετικό βαθμό.

Αυτήν την υπέροχη βραδιά συζητήσαμε μαζί του  … Διαβάστε τι μας είπε…

ΑR . Η βασική σου εργασία ποια είναι;

ΑΥ. Εργάζομαι σε κάποια τράπεζα στην Οικονομική Δ/ση.

ΑR. Πότε τραγούδησες για πρώτη φορά;

ΑΥ. Θα ήμουν τριών ετών.

ΑR. Η επαφή σου με τον Στέλιο Καζαντζίδη πότε έγινε;

AY. Ήμουν 7 ετών στο τραγούδι … «Η καρδιά της μάνας».

ΑR. Είναι απίστευτο 26 χρόνια μετά με τι πάθος αποδίδεις τα τραγούδια του Στέλιου και με πόση αποδοχή και αγάπη σε αγκαλιάζει ο κόσμος εντός και εκτός Ελλάδας … Που νομίζεις ότι οφείλεται;

ΑΥ. Έχω μεγάλη αγάπη στο λαϊκό τραγούδι και μελετώ με πάθος τα τραγούδια του Στέλιου …είναι αναμφισβήτητα μέρος της ζωής μου χωρίς να μιμούμαι.

ΑR. Όταν κάποιος σε γνωρίσει λίγο περισσότερο διακρίνει έντονα ευαισθησία αλλά και  σοβαρότητα με την οποία απαντάς σε όλα, τόσο εύστοχα & ταπεινά … Η Ελλάδα και οι άνθρωποί της  ενεργοποιούν μέσα σου.

ΑΥ. Φυσικά και ναι…ενημερώνομαι σχεδόν για όλα και έχει περάσει Έντονα μέσα μου η  Πολιτιστική της κληρονομιά που ξεκινά από ένα μουσείο μέχρι την παράδοση, την Μουσική …κάπου εκεί βρίσκω και τον εαυτό μου στα τραγούδια του μοναδικού Στέλιου μια αγάπη που πάντα θα μεταδίδεται πιστεύω σε κάθε επόμενη νότα και στίχο.

ΑR. Πες μας για το επόμενο βήμα σου και εννοώ για την συνεργασία σου με τον Χρήστο Νικολόπουλο …

ΑΥ. Πράγματι  ηχογραφώ δυο από τα έξι καινούρια τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου σε στίχους του Χανιώτη  Μπάμπη Παπαφιλιππάκη και στην συνέχεια πιστεύω σε μια προέκτασή τους σε ένα new Cd album.

ΑR. Έχει δρομολογηθεί μια θρυλική εμφάνιση μαζί με Κορυφαίο Έλληνα Ερμηνευτή;

ΑΥ. Είμαι συγκινημένος για την νέα Μουσική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στο Ζάπα Χερτσλίγια με έναν επίσης αγαπημένο σε όλους τραγουδιστή που κουβαλά μια τεράστια πατρική κληρονομιά στον χώρο της Μουσικής. Είναι γεγονός η κοινή μας εμφάνιση με τον Στέλιο Διονυσίου. 

AR. Αλήθεια ποιο φαγητό Ελληνικό σου αρέσει;

ΑΥ. Το μπουγιουρντί, το έφαγα στην Θεσσαλονίκη … Είχε τυρί, ντομάτα, κάτι καυτερό και διάφορα μυρωδικά …

ΑR. Τι θα ήθελες να ευχηθείς για τους Έλληνες;

ΑΥ. Εύχομαι να προκύψουν οι ισορροπίες εκείνες που θα καταστήσουν και πάλι την Ελλάδα οικονομικά ανθηρή αλλά και ηθικά ανεβασμένη … οι Έλληνες αξίζουν μια σταθερότητα αρχικά και είμαι σίγουρος πως τα καλύτερα έρχονται ….!

Αgathi Revithi…. Ευχαριστώ Asi Yehiel  – Toda Asi Yehiel  

Asi Yehiel…… Παρακαλώ Agathi  – Bevakashah Agathi

~~Αγάθη Ρεβύθη~~

Loading...