Το μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τα όργανα της Συμφωνικής ορχήστρας, ο «Πέτρος και ο Λύκος» έρχονται στον Ελληνικό Κόσμο στις 13, στις 20 και στις 27 Μαΐου! 

Στην ιστορία, κάθε χαρακτήρας ερμηνεύεται και από διαφορετικό όργανο. Τα έγχορδα, όλα μαζί, κάνουν τον Πέτρο τον σπουδαίο… Τρία κόρνα παίζουν τον γκρίζο λύκο, το φαγκότο τον παππού του Πέτρου, το φλάουτο κάνει το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρινέτο κάνει τη γάτα, τους κυνηγούς κάνουν τα ξύλινα πνευστά, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές των κυνηγών!!! 

Αφηγητής: Γιάννης Ζουγανέλης

Συμμετέχει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Χαλιάσας

Στο πρώτο μέρος θα προβληθεί η αριστουργηματική μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων ‘Peter and the Wolf”, που βραβεύθηκε με Όσκαρ το 2008!!! Πρόκειται για  μια  ταινία  παραγωγής Πολωνίας, Βρετανίας, Νορβηγίας και Μεξικού που κυκλοφόρησε το 2006. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Suzie Templeton και η σκηνογραφία τουMarek Skrobecki. Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη έκδοση του έργου, η ταινία δεν έχει αφηγητή,  αλλά στηρίζεται στη μουσική και τις εικόνες.  Η ηχογράφηση της μουσικής για την ταινία, έγινε από την Philharmonia Orchestra του Λονδίνου, με μαέστρο τον Mark Stephenson.

Πληροφορίες:

Συνολική Διάρκεια: 75 λεπτά.  

Ηλικίες: Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως 15 ετών

Πού: «ΘΕΑΤΡΟΝ», Αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Πότε: 13, 20 και 27 Μαΐου, στις 11 π.μ.

Εισιτήρια εδώ

*Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

*Διατίθεται πρόσβαση για ΑMEΑ καθώς και θέσεις στάθμευσης ΑMEΑ.

Loading...