Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Μαρίας Ρετάλη
με τίτλο: Σπονδή αγάπης – Libation to Love
την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00
στον Πολυχώρο «Αίτιον»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Μιχάλης – Θαλής Πουλατζάς  (Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας
Πανεπιστημίου Ρώμης)
Χρήστος Γούδης (Καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών)
Στέφανος Βογαζιανός – Roy Δρ. Συγκριτικής Εθνολογίας
Μέλος Διεθνούς Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών

Ποιήματα θα διαβάσουν:

Νίνα Διακοβασίλη, Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ
Κουτσοχέρα Λέτα, Ποιήτρια, εικαστικός, Πρόεδρος του
Ιδρύματος Γιάννη και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα
Μουσική διαδρομή:
Μιχάλης Παπαγεωργίου πιανίστας
Η παρουσία σας θα είναι χαρά και τιμή μας!

Η Μαρία Ρετάλη γεννήθηκε στο Ναύπλιο και ζει στην Αθήνα. Καταξιωμένη εικαστικός, μαθήτευσε κοντά στους Κατσίγιαννη, Δεκουλάκο, Απέργη, Χαρά Βιέννα και εξειδικεύθηκε στο παστέλ, μέσω της 15χρονης μαθητείας της κοντά στον μεγάλο ζωγράφο Μπότη Θαλασσινό. Στο ενεργητικό της έχει έξι ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πάνω από 180 ομαδικές, με επανειλημμένες διακρίσεις, από τις οποίες οι τρεις παγκόσμιες, ενώ μετέχει ανελλιπώς τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια στην Πανελλήνια Έκθεση Θαλασσογραφίας, που διοργανώνεται από τη Φιλολογική Στέγη Πειραιώς.
Το 2011 εκδίδει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΣ ΑΝΤΙΜΑΧΙΑ», που έγινε δεκτή με πάρα πολύ θετικά σχόλια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2014 στον 3ο Διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας παίρνει το δεύτερο βραβείο με το ποίημα της «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ». Το 2015 μετέχει στη Διεθνή Λογοτεχνική Συνάντηση του Πλέβεν Βουλγαρίας, ενώ ποιήματά της μεταφράζονται και κυκλοφορούν σε σχετική έκδοση στα βουλγαρικά.
Το 2017 κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «ΣΠΟΝΔΗ ΑΓΑΠΗΣ» στα ελληνικά και αγγλικά και εν συνεχεία στα βουλγαρικά. Με τη δεύτερη αυτή ποιητική ανθολογία της, έλαβε μέρος τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου στον Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης 1st Yakamochi Medal που διοργάνωσε το λογοτεχνικό Μουσείο Koshinokuni στην Ιαπωνία, στον οποίο συμμετείχαν μόνο ποιητές με εξαιρετικά λογοτεχνικά επιτεύγματα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνδρου «Το Σκούμπι», του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ), καθώς και του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ από την ίδρυσή του το 2010, από το οποίο έχει τιμηθεί για την προσφορά της στην προαγωγή των αξιών και στόχων του με εύφημο μνεία και την απονομή του διπλώματος του Πολίτη του Κόσμου το 2014.

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 19:00
Πολυχώρος «Αίτιον»
Τζιραίων 8-10, Αθήνα (Metro Ακρόπολη, έξοδος Αθ. Διάκου)
Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις – Γκέλυ Κορφοξυλιώτη ( Γραμματειακή υποστήριξη ) : 210 9514523

Loading...