Ο Νούρι του Άγιαξ ξύπνησε από το κώμα μετά από 2,5 χρόνια

Νούρι του Άγιαξ

Είχε καταρρεύσει σε φιλικό του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης το 2017

Ήταν μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2017, όταν κατά τη διάρκεια ενός φιλικού προετοιμασίας του Άγιαξ στην Αυστρία κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης,

ο 20χρονος τότε Αμπντελάκ Νούρι, που ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του «Αίαντα», έπεσε αναίσθητος στο έδαφος και δεν ξανασηκώθηκε.

Η διάγνωση, όπως ενημέρωσε εκείνη την περίοδο ο Άγιαξ πέντε μέρες αργότερα, ήταν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, άρα πλέον το στοίχημα δεν ήταν το αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, αλλά το αν θα ζήσει.

Ωστόσο, την Πέμπτη προέκυψαν ευχάριστα νέα καθώς σε τηλεοπτική εκπομπή της Ολλανδίας, μέλη της οικογένειάς του, επιβεβαίωσαν ότι ο μαροκινής καταγωγής μέσος, αλλά διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας έχει ξυπνήσει από το κώμα, ανταποκρίνεται στους γύρω του και είναι σε αναπηρικό κοριτσάκι, δίνοντας μια ακτίδα αισιοδοξίας για περαιτέρω βελτίωση της κατάστασής του.

«Ο Άπι είναι στο αναπηρικό του καροτσάκι. Ανταποκρίνεται. Είναι εκεί, είναι μέλος της οικογένειας. Οι συζητήσεις είναι πάντα όπως ήταν, συνήθως για ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι είναι εκεί. Μερικές φορές φαίνεται απλανής, ανάλογα με την κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα αν τον ρωτήσεις κάτι για εκείνον. Αλλά είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Ζει στο δικό του σπίτι, που του αγοράσαμε μετά τις 8 Ιουλίου του 2017. Είναι πάντα απόσταση περπατήματος από την οικογένειά του. Ήταν τόσο δύσκολο στην περίοδο νοσηλείας. Ένα μέλος της οικογένειας είχε “βάρδια” 24 ώρες και μετά ερχόταν κάποιος να τον αλλάξει. Ποτέ δεν έμεινε μόνος. Η μητέρα του τον υποστήριζε πάντα. Τώρα υπάρχουν συνήθως τέσσερα ή πέντε μέλη της οικογένειας, συν την ιατρική φροντίδα».

DeWereldDraaitDoor

@dwdd

Matthijs vroeg aan Appie’s vader Mohammed en broer Abderrahim hoe het nu met Abdelhak gaat. Hele item -> http://ow.ly/c3ZQ30qsXoc  @AFCAjax

Ενσωματωμένο βίντεο

65 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Στην εκπομπή διάρκειας 45 λεπτών παρόντες ήταν οι πρώην συμπαίκτες του Νούρι, Φρένκι ντε Γιονγκ, Στίβεν Μπέργκβαϊν και Φαν ντε Μπέικ, που θυμήθηκαν κάποιες στιγμές που πέρασαν με τον 22χρονο.

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία του Ντε Γιονγκ που παραδέχθηκε ότι ο Νούρι του έγνεψε να πάει στην Μπαρτσελόνα. «Ήρθε η μητέρα του Άπι και τον ρώτησε σε ποια ομάδα να πάω μετά τον Άγιαξ. Ονομάτισε τις ομάδες και μόλις είπε Μπαρτσελόνα, ο Άπι έγνεψε. Ήταν μια πολύ ωραία στιγμή για μένα και για την οικογένειά του».

Παρ’ όλα αυτά, η οικογένεια του Νούρι δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονά της για τον Άγιαξ. «Ο Άγιαξ δεν προσέφερε τη στήριξη που χρειαζόμασταν», είπε ο δικηγόρος, Καλίντ Κασέμ. «Δεν έχουμε πάρει κάποια αποζημίωση έπειτα από όλα αυτά. Το τονίζω δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι μια σημαντική εκκρεμότητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ένα τέλος σε αυτή την άσχημη περίοδο».

Robin van Persie

@Persie_Official

Wat een emotionele uitzending van . 45min met een brok in m’n keel gezeten. Mooi en terecht eerbetoon aan de voetballer & mens Abdelhak Nouri en zijn familie en vrienden. Complimenten ook aan Matthijs van Nieuwkerk, we gaan je missen met .

Προβολή εικόνας στο Twitter
499 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Robin van Persie

@Persie_Official

Wat een emotionele uitzending van . 45min met een brok in m’n keel gezeten. Mooi en terecht eerbetoon aan de voetballer & mens Abdelhak Nouri en zijn familie en vrienden. Complimenten ook aan Matthijs van Nieuwkerk, we gaan je missen met .

Προβολή εικόνας στο Twitter
499 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό