Ο Elon Musk απάντησε στο Twitter: Χρειάζομαι… 20 χρόνια για να φτιάξω την πρώτη ανθρώπινη πόλη στον Άρη

Γνωρίζουμε τα σχέδια του Elon Musk για τη δημιουργία μίας ανθρώπινης αποικίας στον Άρη, ωστόσο ο CEO της SpaceX απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις στο Twitter, αποκάλυψε τα μαθηματικά πίσω από την πρώτη πόλη του Κόκκινου Πλανήτη.

Σύμφωνα με τον Musk, μία βιώσιμη πόλη στον Άρη θα χρειαζόταν τουλάχιστον χίλια Starships και 20 χρόνια για να μεταφερθούν οι εκατομμύρια τόνοι υλικών που απαιτούνται για τη δημιουργία του Mars Base Alpha. Ο λόγος που χρειάζονται δύο δεκαετίες είναι επειδή οι δύο πλανήτες ευθυγραμμίζονται κάθε δύο χρόνια.

Tesla Owners Silicon Valley@teslaownersSV

How many starships you wanna build

Elon Musk

@elonmusk

A thousand ships will be needed to create a sustainable Mars city

Elon Musk

@elonmusk

As the planets align only once every two years

Elon Musk

@elonmusk

So it will take about 20 years to transfer a million tons to Mars Base Alpha, which is hopefully enough to make it sustainable

Όσο για το κόστος, εκτιμάται πως κάθε πτήση θα κοστίζει μόλις $2 εκατομμύρια, ένα αρκετά μικρότερο κόστος ακόμα και από την εκτόξευση ενός μικρού πυραύλου. Αυτό σημαίνει πως το κόστος ανά κιλό φορτίου διαμορφώνεται μόλις στα $20 για να φτάσει σε τροχιά.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία στις προβλέψεις και πρόκειται περισσότερο για χαλαρές εκτιμήσεις. Τα πρώτα δεδομένα θα τα έχουμε στα χέρια μας το 2024, όταν και θα φτάσει η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.

Πηγή