Η εξαιρετικά μυστικοπαθής Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: προσέξτε τη δύναμη που προκαλεί η κωδικοποίηση της επερχόμενης επανάστασης του κβαντικού υπολογιστή.

Και όταν η NSA ανησυχεί για κάτι, όλοι πρέπει να ανησυχούμε.

Το Quantum Computing φαίνεται να είναι το νέο κύμα του μέλλοντος και φέρνει τον προγραμματισμό των υπολογιστών στο επόμενο επίπεδο.

Αλλά φαίνεται ότι σύμφωνα με μια καλά μελετημένη έκθεση του Εθνικού Φορέα Ασφάλειας ή όπως συντομεύεται της NSA, υπάρχει λόγος για προσοχή και συναγερμό.

Η NSA δημοσίευσε ένα πλήρη έγγραφο με τίτλο Εμπορική εθνική ασφάλεια αλγόριθμος Suite και Quantum Computing FAQ όπου έκαναν σοβαρή αναφορά σχετικά με τις ανησυχίες τους για τη χρήση των Quantum Computing όχι μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις επίσης.

Αποδεικνύεται ότι οι ανησυχίες που έχει η NSA όσον αφορά αυτή τη μορφή προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι βάσιμες. Αισθάνονται ότι ίσως τα Quantum Computing θα μπορούσαν τελικά να αναλάβουν και να διαχειριστούν ευαίσθητα δεδομένα, όπως η κρυπτογράφηση, η οποία ειναι ένα κρίσιμο μέρος της ασφάλειας.

Η NSA φοβάται ότι το Quantum Computing θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη πειρατεία σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες στα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως ανέφερε ένας από τους εκπροσώπους της.

«Πολλοί εμπειρογνώμονες προβλέπουν έναν κβαντικό υπολογιστή ικανό να σπάσει αποτελεσματικά την κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού εντός λογικού χρονικού πλαισίου και ως εκ τούτου η NSA πιστεύει ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αυτή η ανησυχία.»

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η NSA είναι λίγο πρόωρη στις ανησυχίες της. Γιατί τα Quantum Computing είναι ακόμα αρκετά καινούργια και εξακολουθούν να τελειοποιούνται. Αλλά ίσως υπάρχει κάποια αλήθεια στην προετοιμασία για το χειρότερο και την ελπίδα για το καλύτερο.

Ναι, τα Quantum Computing μπορεί να έχουν σαν σκοπό να κάνουν τους υπολογισμούς στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών να γίνονται πιο γρήγορα. Αλλά ίσως πρέπει να εξεταστεί λίγο πιο προσεκτικά όλη αυτή η απειλή πριν αυτά τα κομπιούτερ γίνουν οι μηχανές που θα χρησιμοποιούνται από όλους.

Η NSA σίγουρα το σκέφτεται και αν η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας πιστεύει ότι υπάρχει λόγος για έναν συναγερμό κινδύνου σε τέτοιο βαθμό ώστε να γράψουν μια πλήρη λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις ανησυχίες που βλέπουν, ίσως όλοι πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να ακούσουμε.

Βέβαια όλα τα παραπάνω να φέρονται σαν άρθρο στο site disclose.tv θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν ακόμα και η NSA διάβαζε stranger εδώ και 7 χρόνια… Γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι την προειδοποίηση τον επικείμενο κίνδυνο την έχει δώσει πριν ακόμα δημιουργηθεί ο πρώτος κβαντικός υπολογιστής!

Και να το πούμε ξανά και ξανά αν και έχουν αρχίσει λίγο οι εξουσίες να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα επί της ουσίας έχουν αγγίξει μόνο το 1%… Και δεν έχουν δει το τεράστιο τέρας το οποίο Ήδη υπάρχει και ελέγχει ήδη και τις αποφάσεις τους…. Αλλά και το μυαλό τους!

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Loading...