Νοσεί και η NAΣA λόγω κορονοϊού

Οι εργαζόμενοι της NASA με το Ερευνητικό Κέντρο της Silicon Valley, από το σπίτι πλέον καλούνται να δουλέψουν.

Από το σπίτι καλούνται να δουλέψουν οι εργαζόμενοι της NASA με το Ερευνητικό Κέντρο της Silicon Valley να βάλει προσωρινό «λουκέτο» στις εγκαταστάσεις της.

Σύμφωνα με το Business Insider, η απόφαση ήρθε μόλις λίγες ώρες από την ανακοίνωση πως υπήρξε θετικό κρούσμα κοροναϊού ανάμεσα στους εργαζομένους της.

Το ερευνητικό κέντρο πραγματοποιεί έρευνες στην αεροναυπηγική και την τεχνολογία εξερεύνησης του διαστήματος, οπότε δεν έχει γίνει σαφές πως ακριβώς θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τη δουλειά του από το σπίτι…

«Η ασφάλεια των εργαζομένων μας και των οικογενειών του είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της NASΑ.

Από το σπίτι και οι εργαζόμενοι της Facebook

Και η Facebook, όμως, σύστησε στους εργαζομένους που εργάζονται στα κεντρικά της εταιρείας, στο Menlo Park να εργάζονται από το σπίτι.

«Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού ανάμεσα στους εργαζομένους μας» ανέφερε η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση.

Το ίδιο παράδειγμα φαίνεται να ακολουθούν οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στις ΗΠΑ, με την Google, τη Microsoft, το Twitter, την Apple και άλλες να ζητούν από το προσωπικό τους να εργάζονται από το σπίτι.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 547 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στις ΗΠΑ, την ώρα που διεθνώς αυτός ο αριθμός ξεπερνά τις 110.000, ενώ ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 3.800.