Σημαντική συμφωνία για την αποκατάσταση της ενεργειακής φτώχειας στη Λιβύη, υπέγραψε η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με τη Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL).

Συγκεκριμένα, θα κατασκευασθεί μία νέα μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας, ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες των κατοίκων της Λιβύης, με συνολική ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650MW και θα έχει ως καύσιμο το φυσικό αέριο.

Πρόκειται για το πρώτο έργο της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στη Λιβύη, μίας εταιρείας που για ακόμα μία φορά ανοίγει νέους δρόμους και διαφοροποιείται από την υπόλοιπη αγορά αναλαμβάνοντας έργα αιχμής, αυξημένης δυσκολίας και ρίσκου λόγω της πολιτικής κατάστασης στην εν λόγω περιοχή.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευ. Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της τελετής για την υπογραφή της συμφωνίας στην Τρίπολη της Λιβύης, το έργο θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτροδότηση της Λιβύης, βοηθώντας έτσι στην ανασυγκρότηση της χώρας. «Δεσμευόμαστε για αυτό το έργο και η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι περήφανη που θα συμβάλει, αξιοποιώντας την τεράστια και μοναδική εμπειρία μας στην κατασκευή μεγάλων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.»

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Τομπρούκ είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τη σταθερότητα στη χώρα, καθώς είναι ένα ύψιστο αγαθό κοινής ωφέλειας που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού της Λιβύης.

Η υπογραφή της συμφωνίας, πραγματοποιήθηκε στις 27.9.2017 σε ειδική τελετή στην Τρίπολη της Λιβύης, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της GECOL Abdul Majid Hamza και εκπροσώπων της εταιρείας από την Τρίπολη, τη Βεγγάζη και το Τομπρούκ, αντιπροσωπείας της GE, αλλά και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, κ. Ευ. Μυτιληναίου. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γ. Τσίπρας. Στη συνέχεια ο κ. Μυτιληναίος συναντήθηκε με το Δημοτικό Συμβούλιο του Τομπρούκ. 

Η επιλογή της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ως αναδόχου του έργου εδραιώνει τη θέση της εταιρείας, ανάμεσα στους πρωτοπόρους διεθνώς, καθώς με την τεχνογνωσία που διαθέτει, μπορεί και ανταποκρίνεται σε απαιτητικά projects τέτοιου μεγέθους.