Στις 13:23 το μεσημέρι της Τετάρτης προσγειώθηκε στη Μύκονο η πρώτη πτήση της Qatar Airways, που συνδέει απευθείας την Ντόχα με το «νησί των ανέμων», ανοίγοντας νέους τουριστικούς ορίζοντες

Πρόκειται για ένα αεροπλάνο τύπου Airbus A320, που πραγματοποίησε την πτήση Ντόχα-Μύκονος σε περίπου 4,5 ώρες, ενώ στο πιλοτήριο της ιστορικής πτήσης καθόταν Έλληνας πιλότος.

Το κλίμα στο αεροδρόμιο της Μυκόνου ήταν πανηγυρικό, αν και η πρώτη πτήση προσγειώθηκε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Χορευτικά συγκροτήματα υποδέχθηκαν τους τουρίστες με παραδοσιακούς μυκονιάτικους χορούς, παρουσία του πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα Abdulaziz Al-Naama, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά.

Του προέδρου δημοτικού συμβουλίου Μίλτου Ατζαμόγλου, της Country Manager της Qatar Airways στην Ελλάδα Theresa Cissell και άλλων εκπροσώπων των τοπικών αρχών, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport.

qatar01
Ο πρέσβης του Κατάρ στην Ελλάδα Abdulaziz Al-Naama και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς στο παραδοσιακό κόψιμο της κορδέλας.

Δίπλα τους ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος (αριστερά) και (δεξιά) ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος και η Country Manager της Qatar Airways στην Ελλάδα Theresa Cissell.

Το άνοιγμα στην τεράστια τουριστική αγορά της Ασίας και της Αυστραλίας μέσω της Ντόχα και της Qatar Airways, ανοίγει νέες προοπτικές για το νησί της Μυκόνου.

Πρόκειται για την υλοποίηση μιας άκρως σημαντικής συνεργασίας, η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.

Η εταιρεία θα εκτελεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα για το αεροδρόμιο της Μυκόνου, με αεροσκάφος Airbus A320, με 12 θέσεις στη διακεκριμένη θέση και 132 θέσεις στην οικονομική θέση.

qatar03

Πρόγραμμα πτήσεων:
Πρόγραμμα πτήσεων (30 Μαΐου-30 Σεπτεμβρίου)

Ντόχα (DOH) προς Μύκονο (JMK) QR 311 αναχώρηση στις 08:05 άφιξη 13:00 (Σάββατο, Κυριακή, Τετάρτη, Πέμπτη)

Μύκονο (JMK) προς Ντόχα (DOH) QR 312 αναχώρηση 14:00 άφιξη 18:40 (Σάββατο, Κυριακή, Τετάρτη, Πέμπτη)

qatar09

Loading...