Μπορούν οι Λέικερς να κερδίσουν τον τίτλο του πρωταθλήματος NBA 2019 με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς;

@nba

Μια ομάδα που παίρνει τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο και δη τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, γίνεται αμέσως μια ομάδα που έχει ως ρεαλιστικό στόχο να κερδίσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Ωστόσο, κανείς δεν εγγυάται στους Λέικερς ότι η συμμετοχή τους στα πλέι-οφ είναι δεδομένη, διότι ομάδες όπως οι Μάβερικς, οι Σανς, οι Πέλικανς και οι Μπλέιζερς προχώρησαν επίσης σε κάποιες αναβαθμίσεις στο ρόστερ τους που τις κάνουν εξίσου ανταγωνιστικές.

Συνολικά, οι Λέικερς έχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν το πρωτάθλημα παρόλο που στο ίδιο τμήμα του Ειρηνικού βρίσκονται και οι ομάδες των Ρόκετς, των Σπερς, των Τζαζ, αλλά και των πρωταθλητών Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, τους οποίους οι αποδόσεις NBA της Sportingbet ευνοούν ως νικητές του τμήματος του Ειρηνικού για το 2018/19. Συνεπώς, για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς θα είναι πολύ πιο δύσκολο να φτάσει στους τελικούς παίζοντας για τους Λέικερς της δυτικής περιφέρειας αφού πριν, θα πρέπει να βοηθήσει την ομάδα του να ξεπεράσει το εμπόδιο των δύο υπέρ-ομάδων Γουόριορς και Ρόκετς.

Όμως, η φετινή σεζόν δεν αποτελεί την μοναδική ευκαιρία του ΛεΜπρόν να φέρει το πρωτάθλημα στους Λέικερς. Δεδομένου ότι έχει υπογράψει μαζί τους τετραετές συμβόλαιο ύψους 154 εκατομμυρίων δολαρίων, θα έχει σίγουρα κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το 2022 για να το πετύχει . Αν οι Λέικερς μπορέσουν να προσθέσουν στο ρόστερ τους παίκτες αστέρια όπως τον Κέβιν Ντουράντ, τον Κάουι Λέοναρντ ή τον Κλέι Τόμσον για να βοηθήσουν τον ΛεΜπρόν να αποδώσει τα μέγιστα, θα γίνουν αυτόματα περισσότερο ικανοί να ανταγωνιστούν τους Γουόριορς τα επόμενα χρόνια. Και πόσο μάλλον, όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σημερινό σύνολο των αστεριών των Γουόριορς να αποδυναμωθεί στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια λόγω των υψηλών μισθών και φόρων με τους οποίους επιβαρύνεται η ομάδα. Έτσι, αν ένας ή δύο παίκτες-κλειδιά εγκαταλείψουν τους Γουόριορς, αμέσως θα υπάρξουν μεγαλύτερες πιθανότητες για άλλες ομάδες – συμπεριλαμβανομένων των Λέικερς – να τους ξεπεράσουν.