Μπακογιάννης: »Κάναμε λάθος χθες στην Ομόνοια» – Bίντεο

Έντονες αντιδράσεις εχουν προκαλέσει οι χθεσινοβραδινές εικόνες, με την κατάμεστη πλατεία Ομονοίας, κατά την διάρκεια των εγκαινιών της από τον δήμαρχο Αθηναίων (και ανιψιό του πρωθυπουργού) Κ. Μπακογιάννη. 

Κανείς ωστόσο δεν φαίνεται να ενοχλείται από τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Αρκετοί βρέθηκαν στην Ομόνοια για να κάνουν βόλτα και να τραβήξουν φωτογραφίες από το φωταγωγημένο συντριβάνι.

Όπως έδειξαν οι φωτογραφίες και τα βίντεο, τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνταν από τους πολίτες που επισκέφτηκαν την πλατεία, ουτε όμως και από τους τοπικούς …άρχοντες. 

Mιλάμε για τα άτομα που καθημερινά μας λένε να παίρνουμε μέτρα και να κρατάμε αποστάσεις ακόμα και από τους φίλους μας!

Από κυβέρνηση και τα περισσότερα ΜΜΕ, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη

Στις επικρίσεις για το συνωστισμό πολιτών στην Ομόνοια, καθως άνοιξε την Πέμπτη υπό τη νέα της μορφή, απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Με βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ο κ. Μπακογιάννης απευθύνεται στους πολίτες και τονίζει ότι από χθες ακούει πολλά εύλογα και δικαιολογημένα σχόλια για το θέμα.

Εξηγεί ότι δεν έγιναν εγκαίνια ούτε φιέστα με ομιλίες, και πως και ο ίδιος πήγε μόνο για λίγα λεπτά για να δει το σιντριβάνι να ανοίγει. Αναφέρει επίσης, ότι η δημοτική αστυνομία ήταν παρούσα και από τα μεγάφωνα καλούσε τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.

«Κάναμε λάθος. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η νέα Ομόνοια, όταν περνάνε χιλιάδες Αθηναίοι κάθε μέρα είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Εξέφρασε να περάσει το «κακό» και στο μέλλον η Ομόνοια να είναι ένας τόπος «πολλών ασφαλών και χαρούμενων συνωστισμών».