Μητσοτάκης: «Θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας από το πλεόνασμα της Ανάπτυξης και όχι από το Υστέρημα της Μεσαίας Τάξης»

«Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου έκλεισαν μια εποχή κρίσης» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα με μια ώρα καθυστέρηση. 

«Παίρνω σήμερα το λόγο με την ελπίδα να κάνω μία νέα αρχή στην πολιτική μας ζωή. Η λαϊκή εντολή υπήρξε σαφής και πεντακάθαρη. Είναι καιρός η Ελλάδα να πάει μπροστά. Θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή αυτή», ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

«Η ταχύτητά της Κυβέρνησης οικοδόμησε μέσα σε λίγες μέρες αυτό για το οποίο άλλοτε χρειάστηκαν μήνες ολόκληροι. Κυβερνητικό σχήμα, Γενικές Γραμματείες και κρατική πυραμίδα έχουν ήδη στελεχωθεί αξιοκρατικά, πέρα και πάνω από κομματικές ταμπέλες, και ήδη παράγουν αποτελέσματα», σημείωσε σε άλλο σημείο.

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας από το πλεόνασμα της Ανάπτυξης και όχι από το Υστέρημα της Μεσαίας Τάξης». 

«Αλήθεια πρώτη: Οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους και η Οικονομία παίρνει μπροστά. Ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται στο 20% σε 2 φάσεις», ανέφερε και επισήμανε ότι τα επόμενα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι πολίτες θα είναι μειωμένα. 

Προγραμματικές δεσμεύσεις

Κεντρικοί άξονες στην εναρκτήρια τοποθέτηση του πρωθυπουργού είναι το σχέδιο για τη λειτουργική δημόσια διοίκηση, την οικονομία και το πακέτο φοροελαφρύνσεων, την παιδεία και τον πολιτισμό, την υγεία, το περιβάλλον, τις επενδύσεις και την εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον πρωθυπουργό θα λάβουν τον λόγο και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, τις προγραμματικές δηλώσεις θα αναγνώσουν ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του, οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί. Θα παρεμβάλλονται ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα, όπως εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.

Η τριήμερη διαδικασία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Της ψηφοφορίας, θα προηγηθεί ο κύκλος των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών.