Μιχάλης Λεμπιδάκης: Η αποκάλυψη στην απολογία της 16χρονης για την απαγωγή

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απολαμβάνει την ελευθερία του και οι εξελίξεις τρέχουν. Η 16χρονη απολογήθηκε και αποκάλυψε τις οδηγίες του πατέρα της, που συνελήφθη για την απαγωγή του επιχειρηματία

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης παρακολουθεί πλέον ελεύθερος όλες τις εξελίξεις. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες το βράδυ με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 16χρονη κοπέλα, κόρη του κατηγορουμένου μεσίτη η οποία φέρεται να είχε τον ρόλο του «ταχυδρόμου» της οργάνωσης που είχε αναλάβει την απαγωγή του επιχειρηματία. «Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης το κορίτσι δεν έλαβε προθεσμία και ζητήθηκε η άμεση απολογία της. Πράγματι χθες αργά τη νύχτα απολογήθηκε και με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και της ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η ανήλικη δεν γνώριζε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της. «Δεν έχει μεταφέρει κάτι. Δεν γνώριζε κάτι. Η μητέρα δεν θα κινηθεί νομικά κατά του πατέρα δεν ισχύει αυτό. Είναι λόγια τα οποία της έχουν βάλει στο στόμα της. » πρόσθεσε με δηλώσεις του στο NewsIt.gr.

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Η απολογία της 16χρονης για την απαγωγή

«Περνούσαμε δύσκολα οικονομικά» είπε στην απολογία της η 16χρονη που συνελήφθη μαζί με 7 ακόμα άτομα για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα κατηγορείται ότι είναι αυτή που έστειλε τον περασμένο Αύγουστο – μέσω ταχυδρομείου από τα Χανιά- το τελευταίο δέμα των απαγωγέων προς την οικογένεια του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία , την ίδια περίπου περίοδο αγόρασε από το Σπήλι, ένα καρτοκινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινώνησαν οι απαγωγείς με την οικογένεια.  Όπως αναφέρεται, και στις δύο περιπτώσεις την μετέφερε με δίκυκλο όχημα ο πατέρας της, εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Οι οδηγίες του πατέρα

Στην απολογία της, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανέφερε ότι οι οδηγίες που της έδωσε ο πατέρας της ήταν «να μην ακουμπήσει τίποτε» και να μην απαντήσει σε ερωτήσεις». Μάλιστα σε ότι αφορά την αγορά του καρτοκινητού, της είχε πει ότι αν δει κάμερες μέσα στο κατάστημα να φύγει χωρίς να αγοράσει τίποτε, κάτι που έγινε στο πρώτο κατάστημα που μπήκε.
Ανέφερε ότι της φάνηκαν «παράξενες» αυτές οι οδηγίες, ωστόσο δεν θεώρησε σκόπιμο να ρωτήσει τον πατέρα της για ποιο λόγο έπρεπε να κινηθεί έτσι. 

Η ίδια υποστήριξε ότι η οικογένεια, στην οποία να σημειωθεί είναι το μοναδικό παιδί, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ότι είχαν γίνει κατασχέσεις λογαριασμών και αναγκάζονταν να διαβιούν με περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Αμέσως μετά απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή που την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Πληροφορίες: cretalive.gr

Πηγή: newsit.gr