Μεσολόγγι: Αντιδράσεις Δημάρχου και πολιτών στην εγκατάσταση κι άλλων μεταναστών

Ένταση επικρατεί στο Μεσολόγγι, με πολίτες να συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά μεταναστών στην πόλη τους, βράδυ Τετάρτης.

«Όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται στην Πύλη προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάσταση και άλλων μεταναστών στην πόλη.

»Οι αποστάσεις κρατούνται μεταξύ των συγκεντρωμένων όπως επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Επίσης έχουν φθάσει στο σημείο οχήματα καθώς και μηχανήματα»

Η αναστάτωση όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα «Αιχμή». στο Μεσολόγγι προκλήθηκε από πληροφορίες περί έλευσης 250 ακόμη μεταναστών στο δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης και μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αίτησή του έχει εγκριθεί.

Οι πληροφορίες αυτές έφθασαν και στο γραφείο του δημάρχου Κώστα Λύρου ο οποίος ξεκίνησε μια διαδικασία επικοινωνιών προκειμένου να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός επίσης βρίσκεται σε επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να μην έρθουν και άλλοι μετανάστες στο Μεσολόγγι.

Επικοινωνία με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη είχε ο Κώστας Καραγκούνης, ενημερώνοντάς τον για τις αντιδράσεις του Μεσολογγίου στην προοπτική εγκατάστασης και άλλων μεταναστών.

Ο κ. Μηταράκης, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Καραγκούνης στον δήμαρχο, δεν φάνηκε να έχει αντίρρηση για τον ερχομό των μεταναστών.

Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν στην Πύλη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο αυτό.

Όπως είπε ο κ. Λύρος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό και από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.