Μενδώνη: Συνεχίζεται η συζήτηση για τα οριζόντια μέτρα στήριξης

Συνεχίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα μέτρα υποστήριξης των καλλιτεχνών εν μέσω της πανδημίας.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανακοίνωσε το «απόλυτο τίποτα».

«Είναι προφανές ότι η συζήτηση για τα οριζόντια μέτρα στήριξης συνεχίζεται» είπε η υπουργός Πολιτισμού.

Παράλληλα, σχολίασε την κριτική που έγινε για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αναφορικά με το πακέτο στήριξης, τόνισε ότι μέσα σε 2,5 μήνες δόθηκαν περισσότερα από 100.000.000 ευρώ για οριζόντια στήριξη και για αναπτυξιακά μέτρα στον πολιτισμό.

«Αφού έχετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τους δημιουργούς και τον πολιτισμό, γιατί δεν ενδιαφερθήκατε για την κατάρτιση του μητρώου, το οποίο προφανώς καταρτίζεται και με τη συμμετοχή των εργαζομένων και με βεβαιώσεις από τα Σωματεία, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο» είπε η υπουργός Πολιτισμού.

Ακόμη, σημείωσε ότι η απογραφή ξεκινάει από τις 13 του μήνα, προκειμένου να φανεί το εργασιακό τοπίο και να είναι δυνατό να σχεδιαστούν οι αναγκαίες πολιτικές και να δοθούν χρήματα εκεί που πρέπει.

Η υπουργός τόνισε επίσης, ότι καταβάλλεται προσπάθεια να διευρυνθεί η περίμετρος για να περιληφθούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το sputniknews.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει την κα Μενδώνη ότι προσβάλλει τον κόσμο του πολιτισμού.

«Αν ήταν ευχαριστημένοι οι δημιουργοί με όσα ισχυρίζεστε, θα ήταν στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση υπέρ σας. Προσβάλλετε τους δημιουργούς. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για όσους έχασαν προγραμματισμένες δουλειές από τις 20 Μαρτίου και μετά, γιατί ποτέ δεν γίνεται σύμβαση τόσο νωρίς. Χρειάζονται οριζόντια μέτρα» ανέφερε μεταξύ άλλων.