Με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο για τις συντάξεις

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε, από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η διαδικασία του επείγοντος για την επεξεργασία και συζήτηση του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων. Προηγουμένως, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, εισηγήθηκε τη διαδικασία του επείγοντος αναφέροντας πως είναι αυτονόητη η ανάγκη μιας ταχείας διεκπεραίωσης της νομοθετικής διαδικασίας, καθώς οι συντάξεις οφείλουν να χορηγηθούν τις επόμενες ημέρες χωρίς τις περικοπές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισαν, ότι με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια, η κυβέρνηση έπρεπε να διαχωρίσει το ζήτημα των περικοπών των συντάξεων από άλλες διατάξεις, που έχουν περιληφθεί στο σώμα του νομοσχεδίου ώστε να γίνει η συζήτηση τους  με την κανονική διαδικασία.

«Το νομοσχέδιο έχει άρθρα φορολογικού ενδιαφέροντος και ζητήματα που πρέπει να λήξουν στο παρόν έτος» ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και επικαλέστηκε τις διατάξεις για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις των συζύγων και τις διατάξεις για τον τελωνειακό κώδικα, που σχετίζονται με τον εκτελωνισμό αυτοκινήτων, σημειώνοντας πως καλό θα ήταν στον νέο χρόνο να μην υπάρχουν αυτές οι εκκρεμότητες.