Μαθήματα ιερογλυφικών από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας

Διαδικτυακά μαθήματα ιερογλυφικών και αιγυπτιακής ιστορίας για αρχαρίους ξεκινά τις επόμενες μέρες το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας.

Ο κύκλος για τους αρχάριους θα περιλαμβάνει 20 εβδομαδιαία μαθήματα διάρκειας δύο ωρών έκαστο τα οποία θα πραγματοποιούνται με σύγχρονα διαδραστικά, οπτικοακουστικά μέσα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» από πεπειραμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Αιγυπτιολόγο στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή, να γνωρίσουν την ιστορία, την τέχνη, την θρησκεία, τη μουσική, την επιστήμη (Βοτανική, Αρχιτεκτονική, Ιατρική, Ταριχευτική, Μαθηματικά,Αστρονομία) των αρχαίων Αιγυπτίων.

Έμφαση επίσης θα δοθεί στην κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων, καθώς και στις σχέσεις και αλληλεπιδράσεις της αρχαίας Αιγύπτου με την Ελλάδα (ιδίως κατά την Ύστερη Περίοδο αλλά και κατά την Μυκηναϊκή Εποχή).

Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύτερο κοινό, σε «υποψιασμένους» ανθρώπους που αγαπούν ή απλώς ενδιαφέρονται να γνωρίσουν  την Αρχαιότητα και τον αιγυπτιακό πολιτισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας στέλνοντας  email στη διεύθυνση hieg-aker.org@otenet.gr.